Fisk med supersyn

Fisk med superevner

Fisk kan føle smerte og stress og så kan de meget mere, end vi tror. Nogle fisk har helt særlige egenskaber. Således har fisk evner vi mennesker kun kan drømme om.

Skrevet af:
Pernille Schousboe

Fisk kan fx have en hørelse, der rummer et bredere spektrum end det menneskelige øre kan opfange, eller de kan navigere i de store oceaner helt uden gps. De kan lære ved at observere andre fisk eller samarbejde med andre arter for at fange bytte. Og så har nogle fisk udviklet særlige evner og sanser, der langt overstiger dét vi mennesker kan prale af.

 

Fisk ser ikke verden i sort og hvid, men i farver. Nogle kan endda se flere farver end os mennesker. I filmen kan du få at vide hvilket særligt lys, usynligt for det menneskelige øje, som nogle fisk kan se.


Når fisk skal navigere sig gennem de store oceaner, bruger de ikke kun havstrømmene. Her i filmen kan du se hvordan fisk, ligesom trækfugle, gør brug af noget ganske særligt for at finde vej. 


Fisk kan høre, endda utrolig godt. Hos visse fisk er det hørbare spektrum langt mere udviklet end hos os mennesker. Se filmen og hør hvordan levested og behov har udviklet en helt særlig hørelse hos nogle fisk.


Mennesket har ca. 5000 smagsløg, og de sidder alle i munden. Hos fiskene er det en helt anden sag. I filmen kan du se det særlige sted hvor fiskene smager, og hvor mange smagsløg de har i forhold til os mennesker.