Lucky og luke

Flaskekillinger, kattemødre og dyrlægetjek: En travl dag i Århus

Når resten af Danmark holder fri, løber Dyrenes Beskyttelses internater ekstra stærkt. I det sene forår og om sommeren er det højsæson for svigtede kæledyr og særligt de mange flaskekillinger giver travlhed. Kom med en dag ved Dansk Dyreværn Århus, hvor killingerne Lucky og Luke kom i pleje sammen.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Solen står allerede skarp på morgenhimlen, men det er alligevel de færreste der har startet deres dag endnu. Ved Dansk Dyreværn Århus er der dog allerede liv, og personalet er begyndt at møde ind, så de kan være klar til at begynde deres dag klokken 7.

- Vi begynder altid med at samles, så vi kan snakke dagen igennem. Hvad skal der ske, hvem skal til dyrlæge? Har vi mange pensionsgæster der ankommer osv. Efter dette korte møde går vi i gang og der skal blandt andet luftes hunde som noget af det første og så skal der fodres og gøres rent, hvilket tager meget af formiddagen, fortæller Rolf Nordentoft, internatleder i Århus.

Ud over det faste personale er er killingen Lucky også med på arbejde. Lucky blev fundet alene i en lade, og borgeren der fandt ham, kom selv med ham i en lille kasse. Lucky var ikke mere end nogle dage gammel, og han skulle derfor ud i en plejefamilie, som kunne flaske ham op. Netop denne dag skulle vise sig at blive hans lykkedag. 

- Vi havde ventet på, at der kunne komme en plejemor og hente Lucky, og det var derfor rent held da en af vores kredsformænd kom med endnu en lille flaskekilling, som skulle i pleje. Vi besluttede derfor at sende de to killinger afsted sammen, så de kunne få glæde af hinanden, siger Rolf Nordentoft.

Dyrlægetjek, kattemødre og travlhed

Der er altid travlt, når dyrlægen kommer og denne dag er ingen undtagelse. Der er killinger der skal tjekkes, marsvin og kaniner der skal neutraliseres og kattemødre der skal tjekkes for katteaids og katteleukæmi.

I dyrlægeklinikken sidder også en lille enlig killing ved navn Hay. Han er fundet sammen med sin bror Straw, alt for små til at klare sig selv. Desværre blev Straw syg og døde, men Hay er heldigvis frisk igen og vil vældig gerne snakke med alle der kommer forbi. Nu venter han bare på, at komme tilbage til sin plejefamilie igen.

Dagen igennem er der en konstant summen er en telefon der ringer. Det er alt fra kredsformænd, til private der gerne vil indlevere dyr. En kredsformand ringer og siger at hun kommer med en kattemor med 5 killinger. De er blevet fundet i en papkasse, og har brug for hjælp. Internatet i Århus gør plads til dem ved dyrlægen, så kan de blive tjekket i dag.

- Jo hurtigere vi kan få dem tjekket, jo hurtigere kan de komme videre ud til en plejefamilie, der kan tage sig af dem. Vi får rigtig mange katte ind om sommeren, så hvis vi skal have plads til alle, så skal de i pleje så hurtigt som muligt, siger Rolf Nordentoft.

Ud på eftermiddagen begynder der at komme folk som gerne vil adoptere dyr. De to små flaskekillinger Lucky og Luke venter på plejemor i deres transportkasse i receptionen og mange kunder sukker over de små killinger. De er dog ikke gamle nok til at blive adopteret endnu, og internatmedarbejderen viser folk over til de katte som er gamle nok. I mellemtiden bliver Lucky og Luke hentet af plejemor, som skal tage sig kærligt af dem de næste 10 uger.