Artikel, 17. november 2022

Følg hundene på operationsstuen

Der er nok at se til i Masai Mara i disse dage. Dyrlægehjælpen, som er nede for at tilse masaiernes hunde, har mange glade patienter og ejere, men må også nogle gange træffe barske, men nødvendige valg

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Pressechef
Del artiklen på:
Hund på operationsbordet
Foto: Rikke Langebæk

Nyt hold til Kenya i november

Et hold af dyrlægestuderende er taget afsted til Mara North Conservancy, hvor de neutraliserer, behandler og vaccinerer masaiernes hunde.

SMS MASAI til 1474 og støt arbejdet med 100 kr.

To gange årligt tager et hold dyrlægestuderende til det sydvestlige Kenya i projektet Mara North Conservancy Dog Project, der har til formål at beskytte dyr, mennesker og den enestående natur og dyrevildt ved at vaccinere, neutralisere og behandle masaiernes vigtige vagthunde og oplyse lokalbefolkningen om at holde sunde, raske hunde.

Holdet er ledet af danske Rikke Langebæk, der er dyrlæge og lektor ved Københavns Universitet, og som i november er afsted med endnu et hold studerende fra Kenya, USA og Danmark.


STØT PROJEKTET HER

I de første dage har der været travlt på klinikken, og mange hunde har været forbi. Blandt andet Polis og Sambo, der begge skulle neutraliseres, men også en hund uden et navn, som desværre måtte aflives.

Dyrlægeholdet forventer at kunne neutralisere 50 hunde under deres ophold i november.


Følg tre hundes vej i behandling i Rikke Langebæks billeder nedenfor.