Hund på operationsbordet
En hund på operationsborde. Foto: Rikke Langebæk.

Følg hundene på operationsstuen

Der bliver nok at se til i Masai Mara i begyndelsen af november. Dyrlægestuderende tilser to gange årligt masaiernes hunde. De har mange glade patienter og ejere, men de må også nogle gange træffe barske, nødvendige valg. Lige om lidt tager de studerende igen afsted mod den kenyanske savanne.

Skrevet af:
Søren Krogsgaard og Tina Bjerre Sylvest

To gange årligt tager et hold dyrlægestuderende til det sydvestlige Kenya i projektet Mara North Conservancy Dog Project. Formålet er at beskytte dyr, mennesker og den enestående natur og dyrevildt ved at vaccinere, neutralisere og behandle masaiernes vigtige vagthunde og oplyse lokalbefolkningen om at holde sunde, raske hunde.

Holdet er ledet af danske Rikke Langebæk, der er dyrlæge og lektor ved Københavns Universitet, og som i november er afsted med endnu et hold studerende fra Kenya, USA og Danmark.

Følg tre hunde i behandling

Alle de gange, holdet af dyrlægestuderende har været afsted, har der været travlt på klinikken. Mange hunde har været forbi, og i 2022 var der blandt andre Polis og Sambo, som begge skulle neutraliseres. Men der kom også en hund ind uden navn, som efter grundig undersøgelse desværre måtte aflives.

Dyrlægeholdet forventer at kunne neutralisere 50 hunde under deres ophold i november 2023.

Nedenfor kan du følge tre hundes vej i behandling sidste år. Bemærk, at nogle af billederne kan virke voldsomme at se.

Et hold af dyrlægestuderende tager den 2.-11. november 2023 afsted til Mara North Conservancy, hvor de neutraliserer, behandler og vaccinerer masaiernes hunde.

Ønsker du at støtte dyrlægearbejdet? Så langt rækker dit bidrag:

  • Med 135 kr. kan vi vaccinere en hund mod rabies, hundesyge og parvovirus
  • Med 225 kr. kan vi kastrere en hanhund
  • Med 375 kr. kan vi sterilisere en tæve

SMS MASAI til 1474 og støt med 100 kr.