Artikel, 10. maj 2019

Forbipasserende reagerede på vanrøgtede får

Takket være en forbipasserede og samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi, blev en flok får og deres lam reddet fra vanrøgt. Nu er ejeren politianmeldt, og politiet har taget affære.

Image of Yvonne Johansen
Yvonne Johansen,
Dyreværnschef
Del artiklen på:
døde lam

For nyligt blev en frivillig kredsformand for område Sønderjylland i Dyrenes Beskyttelse kaldt ud på en sag med over tusinde får. Forbipasserende havde bemærket, at der lå døde dyr på marken, og derfor kontaktede de Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

”Da jeg kørte op til gården, lå der døde får og lam på marken. Ude fra vejen kunne jeg høre en masse højlydt brægen inde fra laden, og der lå også et dødt får midt på gårdspladsen, hvor jeg stod” fortæller Jytte Ruwald, kredsformand for område Sønderjylland i Dyrenes Beskyttelse. Hun fortsætter:

”Derudover stod jeg og kiggede på et lam på marken, som døde samtidig med, at et andet blev født. Der var intet læ, og vejret var vådt og koldt.”

Der blev ikke lukket op for Jytte Ruwald på ejendommen, så hun ringede til Dyrenes Beskyttelses dyrlæge. Dyrenes Beskyttelse sendte efterfølgende en anmeldelse til politiet, som reagerede øjeblikkeligt, og nu er manden sigtet for overtrædelse af flere bestemmelser i dyreværnsloven. Politiet overtog ansvaret for dyrene i besætningen og sørgede for at skaffe den fornødne hjælp til pasning og pleje.

DSCN7687.jpg

Godt samarbejde med politiet var afgørende for dyrenes skæbne

Det glæder Dyrenes Beskyttelse, at Syd- og Sønderjyllands Politi tog anmeldelsen så alvorligt, at de rykkede ud i besætningen med kort varsel og tog øjeblikkelig affære.

”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi i denne sag. På trods af, at vi hverken havde billeder som dokumentation eller havde haft mulighed for at tilse dyrene på nærmere hold, reagerede de hurtigt på vores henvendelse og var effektive til at skaffe hjælp til dyrene, ” siger Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Den tiltalte har angiveligt været fåreavler siden sin spæde ungdom, men i en alder af 89 er opgaven tydeligvis vokset ham over hovedet.

Takket være de forbipasserende og politiet, kunne dyrene få den hjælp, de havde brug for. Ser du et dyr i nød, så ring altid 1812 til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral.

  • Del artiklen på: