Dyrenes Beskyttelse er imod slagtning uden bedøvelse

Forbyd slagtning uden bedøvelse

Dyrenes Beskyttelse opfordrer indgående den nye fødevareminister Karen Hækkerup til at ændre loven, så det ikke længere er muligt at slagte dyr uden bedøvelse blot man anmelder slagtningen på forhånd

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

Det skal være forbudt at slagte dyr, der ikke er bedøvede, også selvom man anmelder slagtningen. Det mener Dyrenes Beskyttelse, der derfor glæder sig over den nye fødevareministers udmelding om, at hun vil se på reglerne for slagtning.

”Det har længe været et stort ønske hos Dyrenes Beskyttelse at få ændret loven, så det ikke længere er muligt at slagte dyr uden bedøvelse på lovlig vis. Dyrene lider beviseligt, hvis de slagtes uden at være bedøvede, og derfor kan vi i Dyrenes Beskyttelse slet ikke forstå, at det er lovligt. Vi har længe ønsket loven ændret, og nu håber vi, at den nye minister vil være lydhør,” siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

I følge eb.dk har Fødevareministeriet 1. august modtaget en anmeldelse af slagtning uden bedøvelse. Det gør ifølge Dyrenes Beskyttelse behovet for en hurtig lovændring bydende nødvendigt.

”Hvis man slagter en ko uden bedøvelse, viser undersøgelser, at den kan være i live i op til flere minutter efter. De minutter indebærer ikke andet end smerte, lidelse og angst for dyret, der simpelthen dør ved at forbløde. Der er jo ingen, der kan være i tvivl om, at det er en ganske forfærdeligt og smertefuld død –og desuden i direkte modstrid med Dyreværnslovens §1”, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse understreger, at foreningen ingen holdning har til hverken religiøse eller kulturelle hensyn, men udelukkende til dyrevelfærden i forbindelse med bedøvelse og slagtning.
”Dyrenes Beskyttelse har ingen holdning til hverken religiøse eller kulturelle hensyn, vi forholder os blot til, om dyrevelfærden er i orden. Og hvis man slagter et levende dyr, der ikke er bedøvet, så er det alt andet end god dyrevelfærd,” siger Britta Riis.