Theo efter sin tur ved dyrlægen

FORSIKRINGER REDDER DYRELIV

Et besøg hos dyrlægen kan være dyrt. En god forsikring kan derfor være afgørende, hvis dit kæledyr bliver sygt eller kommer til skade. Det oplevede katteejer Christina, da hendes kat, Theo, fik brug for hjælp. Heldigvis var Theo forsikret.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Theo er en ung og frisk kat, som Kristina adopterede fra Viborg Internat i august 2019. Han er bare 11 måneder og har derfor mange gode år foran sig endnu. Uheldigvis blev Theo ramt af en bil og pådrog sig en lang flænge i poten, hvor der var åbent helt ind til senerne. Theo havde derfor akut brug for behandling.

Theo blev straks kørt til Egelund Dyreklinik, som er ejet af Lise Svejgaard. Lise Svjegaard driver også Viborg Internat. Theo blev røntgenfotograferet, fik blod og blev syet. Herefter var Theo indlagt på Egelund til den efterfølgende dag for at sikre, at alt var ok.  

– En behandling som den, Theo fik, løber hurtigt op i omkring 7.000 kroner. Heldigvis havde han ikke brækket noget, for så var vi endt på 25.000 kroner. I dag er det muligt at behandle dyr nærmest lige så godt som mennesker, og derfor er det ofte muligt at redde de fleste dyr. Det skal selvfølgelig også være etisk forsvarligt, men i dag kan man ofte hjælpe dyret tilbage til at blive 100 procent rask, forklarer Lise Svejgaard.  

Forsikringen reddede Theo

En god forsikring sikrer dyreejeren mod ubehagelige økonomiske overraskelser, hvis kæledyret bliver sygt eller kommer ud for en ulykke. Det kan være en utrolig dyr omgang at få sit kæledyr behandlet hos dyrlægen.  

– Alle burde forsikre deres dyr. Det burde aldrig være økonomi, der afgør dyrets skæbne, afslutter Lise Svejgaard.

Dyrenes Beskyttelse anbefaler alle dyreejere at tegne en god forsikring til deres dyr, så det ikke er økonomien, der skal afgøre, hvilken behandling ens dyr skal have.