Mellow

Fra et liv bag tremmer

Mellow havde tilbragt hele sit liv ude i et lille bur på kun seks kvadratmeter sammen med en parrelysten hanhund, inden hun blev reddet af en bekymret borger, der sørgede for, at hun kom på Roskilde Internat og nu har fået et nyt hjem.

Skrevet af:
Anna Dalgaard

Det var et sørgeligt syn, der mødte den frivillige kredsformand, som skulle tjekke op på forholdene for nogle hunde på en gård et sted på Sjælland. Her stod en flok hunde enten bundet i lænker eller spærret inde i bure. Én af dem var Mellow. Hun stod i et bur på kun seks kvadratmeter, som hun skulle dele med en parrelysten hanhund.

Hun var så heldig at blive reddet af en bekymret borger, der tog hende med hjem og gav hende kærlighed og omsorg, inden hun kom på Roskilde Internat. Den frivillige kredsformand hos Dyrenes Beskyttelse har sjælendt set så usle forhold:

”I buret var et lille hundehus, men der var hverken tæpper eller andet isolerende materiale til at holde Mellow varm. Tværtimod gik hun rundt i sin egen afføring, og hendes mad- og vandskåle var tomme og helt algegrønne,” fortæller Louise Funch, kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.

Eftersom Mellow måtte dele bur med en hanhund, der ikke var kastreret, kom det ikke bag på internatets dyrlæge, at Mellow i sin unge alder allerede havde været mor.

IMG_8033_0.jpg

Har endelig fundet en kærlig familie

Mellow er en Old English Bulldog, som har tilbragt sine to år udendørs, og derfor var det en chokerende oplevelse at komme på internat. Hun blev både bange for stole, vaskemaskiner og køleskab. Udover en operation for Entropion (indadvendt øjenlåg) krævede det derfor også en hel del træning og opmærksomhed at få hende klar til et nyt hjem, fortæller Mie Munck, hundeansvarlig på Roskilde Internat:

”Vi måtte træne noget så basalt som at gå i snor og snuse ude i naturen, for det kunne hun ikke finde ud af. Og så var hun utryg ved andre hunde og fremmede mennesker, så vi måtte starte helt forfra med socialiseringen af hende,” fortæller Mie Munck.

Efter utallige henvendelser er det nu lykkedes Mellow at finde den familie, der vil give hende al den kærlighed og opmærksomhed, hun har fortjent i resten af sit liv.