ragna

Fra herreløs til herregård

Ragna var knap tre måneder gammel, da hun kom til Roskilde Internat i oktober sidste år. Inden da havde hun skiftet hjem tre gange, men ved hjælp af Go’ Aften Danmark fandt hun et hjem, hvor hun skal blive resten af sine dage.

Skrevet af:
Anna Dalgaard

Ragna kom til Roskilde Internat efter at have skiftet bopæl hele tre gange på sit korte liv af kun tre måneder. Ingen af de tidligere ejere havde overskud til den lille schæferhvalp. Men på Verdens Dyredag den 4. oktober blev hun inviteret ind i studiet hos Go’ Aften Danmark på TV2, og det var heldigt, for her forelskede Helle sig i hende fra første øjekast:

”Jeg plejer ellers aldrig at se Go’ Aften Danmark, men så stod Tv’et på kanalen, og så sad Ragna der med de store ører. Det var slet ikke til at stå for, og vi havde besluttet at skulle have en hvalp, da vores anden er blevet 12 år, og han skulle nå at opdrage en hvalp,” fortæller Helle Mouritsen, Ragnas ejer og stutteriejer af Lykkehøj sammen med sin mand Jens Mouritsen.

Ragna i Go Morgen Danmark.PNG

Deres ældre schæferhund giver Ragna stor tryghed. Han har blandt andet lært hende at holde sig væk fra vejen, siger Helle Mouritsen og fortsætter:

”Ragna er vores tredje schæfer, men hun er den absolut klogeste. Hun er så lynende skarp, at efter én gangs træning har hun allerede fanget det.”

Lykkehøj er et stutteri med 60 Sportsponyer, og Ragna følger Helle til konkurrencer, hvor hun ligger trofast ved hendes side og observerer hestene.

Ragna 2.jpg

Ingen øjenkontakt

I dag er Ragna syv måneder gammel og stadig ved at lære en masse. Men det var tydeligt, at hun manglede en grundlæggende tillid til mennesker, da Helle og Jens fik Ragna hjem:

”Vi har haft svært ved at få øjenkontakt med Ragna. Den første måned kiggede hun kun på min brystkasse. Det kunne godt tyde på, at hun har følt sig svigtet førhen, men efter jeg begyndte til træning med hende, er det endelig lykkedes at få øjenkontakt, og det har styrket vores forhold rigtig meget,” fortæller Helle Mouritsen.

Ragna er faldet godt til hos Helle og Jens, og hun nyder livet på stutteri med både heste, hunde og katte.