Artikel, 11. juli 2022

Fra internathund til sportshund

Blot 10 måneder gammel kom husky hvalpen Bella til Dansk Dyreværn Århus. Hun havde boet i en lille lejlighed de første måneder af sit liv, og var tynd og understimuleret. Familien Skibelund så en video af Bella på Facebook og det tog dem ikke mange minutter at beslutte sig: Hende måtte de møde. De var nemlig sikre på at de havde Bellas søster.

Image of Stine Skov-jensen
Stine Skov-jensen,
Kommunikations- og fundraisingmedarbejder
Del artiklen på:
Sisu og søster

Bella havde ikke haft en let start på livet, og hun var tynd, understimuleret og havde svage muskler da hun kom til internatet. Det stod klart, at hun slet ikke havde fået lov til hverken at bruge sin krop eller sit kloge hoveder som en husky skal.

En husky er en hund med et højt energiniveau, der skal stimuleres mentalt og fysisk. Her er en hyggelig gåtur langt fra nok. Internatet søgte derfor med det samme efter en familie med raceerfaring, der kunne tilbyde Bella alt det hun ikke havde fået før, og som hun så desperat havde brug for. Hun skulle først nu til at lære, hvad det vil sige at være en rigtig husky.

Bella fandt sin søster

En sommerdag kørte familien Skibelund hele vejen til Århus for at møde Bella. De havde taget deres egen husky hvalp, Raya, med, for de var sikre på, at de to var fra samme kuld. Da hvalpene blev sat sammen i hundeparken, tog det dem ikke mange minutter at finde hinanden.

Hvalpenes forhistorie, købssted og andre detaljer var heller ikke til at benægte. Den var god nok. Bella og Raya kom med stor sandsynlighed fra samme kuld.

Bella skulle lige en sidste tur til dyrlægen og familien Skibelund tog derfor hjem og talte det hele godt igennem. De ville være sikre på at de gjorde det rigtige, både for deres egen lille familie, men også for Bella.

Bella blev til Sisu

Heldigvis var Familien Skibelund ikke længe om beslutningen om Bellas fremtid. Hun skulle bo hos dem. Med et stort racekendskab og en daglig arbejdsgang med brugshunde, var familien det perfekte match til Bella, og samtidig ville hun kunne spejle sig i sin søster Raya.

- Da vi lidt tilfældigt faldt over annoncen med Bella fra Dansk Dyreværn Århus, var vi mildest talt lidt i chok over ligheden med vores egen husky Raya. Det stod ikke lige i kortene at vi skulle have hund nr. 2 lige nu, men det var næsten ikke til at bære, hvis det virkelig viste sig at det var Raya’s søster. Da vi først mødte hende, var vi ikke det mindste i tvivl om det var Rayas søster. De har det samme fantastiske sind, arbejdsmoral, og så er de begge to fantastiske børne og familiehunde, fortæller– Julie Valentin, Bellas nye ejer.

Bella flyttede ind og fik navnet Sisu, valgt af familiens datter. Lynhurtigt blev hun en del af familiens hverdag. En aktiv hverdag, der består af gode løbeture, vandreture med overnatning i det fri, stimulerende arbejde for hjemmelavede godbidder og ikke mindst canicross race.

Sisus første canicross

Da Sisu var faldet godt til og havde fået opbygget lidt muskelmasse på den lille krop, var hun klar til sit første canicross på 5,6 km. Canicross er et motionsløb, hvor man løber med hunden foran sig i en træksele.

Sisu var lynhurtig og virkelig god til canicross. Hun kom ind på en 2. plads. Det er godt gået af en nybegynder. Det var første, men slet ikke sidste gang Sisu skal med til løb. Hun elskede det. I fremtiden venter der flere canicross, men også k9biatlon og kick bike løb sammen med Raya når vinteren kommer.

- At det skulle vise sig, at Sisu er en vanvittig god arbejdshund også er kun et plus, så vi glæder os til vinter, når de begge to er gamle nok til også at kunne løbe trækløb. Vi er så glade for at begge hunde kommer så godt ud af det sammen, og hun er faldet så godt til hos os. Vi kan slet ikke forestille os, at vi ikke har haft begge fra starten, afslutter en glad Julie Valentin

Sisu udvikler sig mere og mere fra dag til dag. Hun er faldet fantastisk godt til hjemme hos familien, og nyder godt at sin søster Rayas selskab, samt de gode løbe- og vandreture, der hjælper hende med at få bygget musklerne op. Sisu har fundet sin nye familie, en familie, der ved hvad det vil sige at have en brugshund.