geo

Geo havde et stort sår i maven

Katten Geo blev fundet af en opmærksom borger, der opdagede, at han blødte fra maven. Hun ringede hurtigt efter hjælp til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812. Efter hans ankomst til dyreinternatet i Århus stod det klart, at Geo skulle opereres. Det store sår i hans mave var nemlig også fyldt med betændelse.

Skrevet af:
Stine Skov-Jensen

Geo ankom en sen vinteraften til dyreinternatet i Århus. En opmærksom borger havde ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, da hun fandt Geo med et stort, blødende sår i maven. En frivillig kredsformand kørte til stedet for at tilse katten, og det blev hurtigt konstateret, at han skulle forbi en dyrlæge. 

Hos dyrlægeklinikken fik han støttende behandling, antibiotika og smertestillende, hvorefter han blev transporteret videre til internatet for at komme sig i fred og ro.

Stor operation

Internatets dyrlæge tilså Geo igen tidligt den næste morgen, hvor det blev vurderet, at der var brug for at operere. Såret i hans mave var både betændt og væskende, og gik 8 cm ind i Geos mave. Under operationen blev hele såret renset ud, før dyrlægen syede det sammen igen.

Hvad der har forårsaget såret, vides ikke, men dyrlægen formoder, at han er blevet bidt eller har fået en stor pind eller lignende ind i maven: 

”Det var lidt et chok, da vi så, at der faktisk var en stort hulrum under såret. Hvad end der er sket, har det virkelig skåret dybt i ham. Han er heldig, at han blev fundet i tide. Betændelsen var slem, og der måtte renses meget ud” fortæller Sara Bjerg, veterinærsygeplejerske ved Dyrenes Beskyttelse Århus

De næste par dage skulle vise, om Geo ville klare sig. Han flyttede ind på internatets sygeafsnit, hvor han fortsat fik smertestillende og antibiotika for at undgå infektion i såret under helingsprocessen. 

Han kom heldigvis hurtigt i bedring, og fandt sig hurtigt til rette på skødet af de medarbejdere, der løbende kom forbi for at give ham medicin. 

”Han er bare den sødeste fyr. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han godt ved, at vi er her for at hjælpe ham” siger Emilie Jönsson, internatmedarbejder ved Dyrenes Beskyttelse Århus.

 

Frisk igen

To uger efter operationen var Geo ved at være på benene igen. Såret i maven så rigtig fint ud, men før han kunne rejse, skulle stingene fjernes. Den proces tog Geo i stiv pote og senere samme dag, som han fik fjernet sine sting, fandt han også en ny familie.

”Vi savner ham faktisk lidt. Han var virkelig en hyggelig fyr, der altid lige kom hen og smed sig ved ens fødder for at blive nusset” siger Emilie Jönsson, internatmedarbejder ved Dyrenes Beskyttelse Århus.