Pressemeddelelse, 16. november 2016

Godsejer og landmand fra Lolland bliver Årets Dyreven 2016

Godsejer, landmand og ejer af Knuthenlund Susanne Hovmand-Simonsen bliver Årets Dyreven 2016 for sin visionære indsats for at sikre høj dyrevelfærd i produktionen af fødevarer på Knuthenlund. Der var også hæder til projektleder for Trygfondens Besøgshunde og en handlekraftig studerende fra Ikast, som i sommer reddede en stor mængde dumpede dyr, da Dyrenes Beskyttelse uddelte priser til årets største dyrevenner den 18. november.

Image of Katherina  Petersen
Katherina Petersen,
Studentermedhjælper
Del artiklen på:
Året Dyreven 2016, Susanne Hovmand-Simonsen

Susanne Hovmand-Simonsen

Først blev hun nomineret af Dyrenes Beskyttelse og stemt ind af befolkningen som vin-der i kategorien Årets Frontløber.  Den 18. november kårede Dyrenes Beskyttelse hende så som Årets Dyreven 2016. Ejeren af Knuthenlund har vundet befolkningens og Dyre-nes Beskyttelses anerkendelse for at bevise at god dyrevelfærd og produktion af fødevarer i stor målstok ikke behøver at være hinandens modsætninger.

Hvis alle drev landbrug som godsejer Susanne Hovmand-Simonsen på det lollandske gods Knuthenlund, ville Dyrenes Beskyttelse have langt mindre at lave.

Susanne Hovmand-Simonsens fokus på at behandle både dyr og natur ordentligt og ikke anskue dyrene som rene ”produktionsenheder” er nemlig et pejlemærke på den retning, Dyrenes Beskyttelse mener, dansk landbrug skal bevæge sig i fremover.

Det 650 hektar store Knuthenlund er i dag en økologisk produktion, men Susanne Hovmand-Simonsen er i færd med at tage næste skridt. Nemlig omlægning til biodyna-misk landbrug.

Storstilet velfærd

Dyrene på Knuthenlund går ude det meste af året. Der er lam og malkefår (Knuthenlund laver både fåremælk og fåreyoghurt), røde danske malkekøer og sortbrogede danske landracegrise. Køer og grise tilhører racer, som er tilpasset det danske klima.

Knuthenlund viser, at det kan lade sig gøre at drive landbrug med fokus på bæredygtig-hed og dyrevelfærd. Også i stor stil – godset har mere end 30 ansatte. Det er på den baggrund, at Susanne Hovmand-Simonsen modtog flest stemmer i kategorien ”Årets Frontløber” og altså nu er blevet kåret som Årets Dyreven 2016 af bestyrelsen i Dyrenes Beskyttelse.

To vindere mere

I kåringen som Årets Dyreven 2016 var Susanne Hovmand-Simonsen oppe mod de kandidater, der havde trukket flest af befolkningens stemmer i dette års to øvrige kategorier.

Årets Brobygger 2016 blev Galina Plesner fra TrygFonden. Som projektleder med særligt fokus på TrygFonden Besøgshunde har hun i høj grad været med til at skabe og udnytte de værdifulde relationer mellem dyr og mennesker, som kategorien hyl-der.

Årets Helt 2016 blev studerende Michelle Møbjerg Hansen fra Ikast. Hun blev kåret som Årets Helt for sin indsats for at indfange dumpede kaniner og chinchillaer en som-meraften i Ikast. Efterfølgende har Michelle Møbjerg delt sine oplevelser både på de sociale medier og i pressen og på den måde hjulpet til at sætte fokus på, hvordan alle kan gøre en forskel, hvis de møder et dyr i nød.


Stort tak til alle 9 fantastiske kandidater og tillykke til de tre vindere.