Artikel, 25. maj 2022

Gonzo og Malthe giver hinanden ro

Der var spænding i luften, da familien Hoffmann trådte ind ad døren hos Dansk Dyreværn Århus. De skulle møde Gonzo og håbede, at han var den særlige hund, de havde ledt efter. Kort tid efter deres første møde faldt der en bemærkelsesværdig ro over familiens autistiske dreng såvel som den lidt vilde og utrænede unghund.

Image of Stine Skov-jensen
Stine Skov-jensen,
Kommunikations- og fundraisingmedarbejder
Del artiklen på:
Hunden Gonzo med familien
Foto: Privat

Familien Hoffmann havde ringet til Dansk Dyreværn Århus, fordi de bare måtte møde Gonzo. Han lød som den rette hund for dem. Men de var lidt spændt på, hvad deres autistiske søn, Malthe, ville sige til hunden. På internatet fik de lov at gå en lang tur med Gonzo, bagefter stod den på leg i hundeparken.

Pludselig lagde både internatmedarbejderen Tina og forældrene mærke til, at der blev stille … Malthe og Gonzo gik lige så stille rundt i den ene ende af parken. Drengen kiggede og pegede, mens hunden snusede og logrede med halen. Det er ikke til at sige, hvad de to snakkede om, men et bånd blev skabt lige der. Drengens far sagde stille: ”Hold da op. Det er lang tid siden, jeg har set ham så rolig”. Derefter var der ingen tvivl, Gonzo havde fundet sin nye familie og Malthe sin nye bedste hundeven.

Gonzo blev købt og smidt væk

Gonzo kom til Dansk Dyreværn Århus efter at have været kastebold mellem flere familier. Han havde flere gange været solgt videre på Den Blå Avis og havde aldrig haft et hjem med tid og kærlighed til ham. Han var en utrænet vildbasse. Men en vildbasse, der virkelig gerne ville træne og gøre det godt, og med en godbid i hånden kunne man få ham til hvad som helst. På internatet i Århus var personalet sikker på, at der gemte sig en rigtig god og dygtig hund inde i den vilde krop og det barske udseende. Heldigvis viste det sig, at de havde ret.

Fra vildbasse til sofakartoffel

Gonzo flyttede hjem til familien Hoffmann i marts måned. Han er stadig en stor hvalp, der har en masse at lære, men han er allerede faldet godt til, har fået hilst på naboerne og undersøgt området. Han har også sikret sig, at nabolagets katte ved, hvem der er den nye herre i haven.

Haven er et sted, hvor både Gonzo og Malthe bruger meget tid. De prøver hver dag at køre hinanden trætte, og Gonzo er sød og forsigtig omkring Malthe. Når familien går tur, trækker Gonzo en del og vil gerne undersøge alt, hvad han kommer forbi. Men ikke når Malthe holder snoren. Så er Gonzo stille og rolig og meget opmærksom på Malthe. I det hele taget kan Gonzo ikke lide, hvis han ikke kan se Malthe.

En af de helt store favoritter i Gonzos nye liv er at gå spor i haven og bruge sin næse. Når der ikke leges, snuses, gås ture eller andet sjovt, er den nye yndlingsplads i sofaen. Her slapper Gonzo helt af og tager sig nogle dejlig lange lure. Der er ingen tvivl om, at Gonzo har fundet sin plads i livet hjemme hos Malthe og familien Hoffmann.

Glad for at læse artiklen?

... der er mere, hvor den kommer fra. Som medlem af Dyrenes Beskyttelse får du vores magasin leveret lige til postkassen, digitalt eller trykt, du vælger