Dyrevelfærd på grillen

Grill mere grønt end kød for dyrevelfærd og klima

Mange landbrugsdyr i Danmark lever uden adgang til det fri, med begrænset plads i staldene og manglende mulighed for beskæftigelse. Det kan du være med til at ændre, når du køber ind

Skrevet af:
Pernille Schousboe

Sådan fungerer Mærket

Læs mere om, hvad det betyder for dyrene at leve i en besætning, som er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse her

Har du planer om at grille i løbet af sommeren, er det vigtigt at huske, at mange grøntsager egner sig til høj varme over grillen. Her kan man for eksempel nævne svampe, peberfrugter og squash.

Hvis du vælger at bruge kød, så kan du sikre så få lidelser for dyrene som muligt ved at kigge efter mærkerne på pakken. Dette gælder uanset om du vælger kylling, grisekød eller oksekød.

Adgang til det fri er en vigtig indikator for dyrevelfærd og er et krav under mærkerne Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og Ø-mærket. Køber du ind efter dem, er du således med til at sikre, at dyrene har adgang til det fri med alle de fordele, det indebærer.

Dyrene holder ikke sommerferie

Selvom mange mennesker flytter på landet i sommerperioden, er det vigtigt at huske på dyrevelfærden ved det kød, der havner i indkøbskurven. Hvis det er svært at finde mærkningen, kan du spørge i butikken. På den måde kan du påvirke, hvilke produkter butikken vælger at føre i fremtiden og sikre en stadig efterspørgsel.

Ud over kød er jordbær med fløde og koldskål med kammerjunker andre sommerklassikere. Hvis du vil være sikker på, at køerne, der har leveret mælken til disse favoritter, også har haft adgang til det fri, skal du ligeledes kigge efter Ø-mærket eller "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse". Så ved du, at køerne har været på græs i hele sommerhalvåret og haft plads til at udleve deres naturlige adfærd.

Når vi spiser og drikker animalske fødevarer, belaster det dyrevelfærd, klima og miljø uanset hvad. Derfor opfordrer Dyrenes Beskyttelse dig til altid at forbruge animalske fødevarer med stor respekt og omtanke. Skær ned på mængden og undgå madspild for at mindske belastningen.