Nyhed, 12. september 2017

Grise skal have det godt i hele Europa

På 6 uger har mere end 32.000 danskere bakket op om at forbedre grisenes velfærd. Over hele Europa bakker borgere op om kampagner med samme budskab. I dag starter udstilling i Europaparlamentet, som skal åbne medlemmer af parlamentets øjne for grisenes lidelser

Image of Britta  Riis
Britta Riis ,
Direktør
Del artiklen på:
Slagtesvin på stald
"Vi håber, at rigtig mange vil se, at EU har meget at gøre endnu for at sikre grisene ordentlige forhold og gode liv"
- Britta Riis direktør i Dyrenes Beskyttelse og præsident for Eurogroup for Animals

Billeder af grise som får klippet halerne af, som mangler plads og som bliver kastreret i de første dage af deres liv har fået plads i Europaparlamentet fra den 12.-14. september. Udstillingen åbner i dag kl. 16 ved en reception, hvor MEP og medlem af Intergroup, Jeppe Kofoed (S), er dagens første taler.

Formålet med udstillingen med titlen “Ending Pig Pain: working towards a more humane pig industry in the EU” [oversættelse: ”Stop grises lidelser: arbejde mod en mere human svineindustri i EU”, red.] er at vise de besøgende forskellige aspekter af svineproduktionen i EU fra et dyrevelfærdsperspektiv.  Målet er at skabe opmærksomhed om de unødvendige lidelser, som grisene udsættes for rundt omkring i de europæiske produktioner.

I løbet af udstillingens levetid vil adskillige parlamentsmedlemmer komme forbi og med egne øjne se de forhold, som mange af de mere end 250 mio. grise, der hvert år bliver opdrættet i de europæiske stalde, lever under.

”EU spiller en stor rolle ved at sætte minimumskrav for dyrevelfærden i den europæiske svineproduktion, og derfor er det også meget vigtigt, at parlamentarikerne får øjnene op for hvordan grisene behandles. Vi håber, at rigtig mange vil se, at EU har meget at gøre endnu for at sikre grisene ordentlige forhold og gode liv,” siger Britta Riis direktør i Dyrenes Beskyttelse og præsident for Eurogroup for Animals, den europæiske paraplyorganisation for dyrevelfærd.

Udstillingen er arrangeret af Eurogroup for Animals og indgår i den fælles europæiske kampagne ”End Pig Pain”, som også den danske ”Burgris - Nej tak” er en del af.

Målet i den fælles, europæiske kampagne er at indsamle 1. mio. underskrifter, som skal sætte grisenes velfærd højt på den europæiske dagsorden.