Artikel, 9. juni 2020

Guide: Sådan får du kyllingevelfærd på budget

Økonomi behøver ikke være en undskyldning for at gå uden om den gode dyrevelfærd i køledisken. En hel kylling har flere måltider i sig, og derfor kan man sagtens støtte den gode dyrevelfærd, selv om man har et begrænset madbudget.

Image of Anna  Dalgaard
Anna Dalgaard ,
Kommunikationsansvarlig for miljø og fødevarer
Del artiklen på:
Rokkedahl

Hvad er en frilandskylling?

En frilandskylling er en samlet betegnelse for økologiske kyllinger og kyllinger ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”. De har nemlig det til fælles, at de har adgang til udearealer.

Det betyder, at de har plads og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd.

En frilandskylling er forbrugernes garanti for, at dyret har haft et liv med rigtig god dyrevelfærd.

Foto: Rokkedahl.

Frilandskyllingen ligger i køledisken sammen med den konventionelle.
Hvad vælger du?

Dyrenes Beskyttelse giver dig her tre gode grunde til altid at vælge frilandskyllingen:

  1. Den har mere saft og kraft, da den ikke er pumpet med vand.
     
  2. Den gode dyrevelfærd giver bedre smag i kødet, da dyret ikke har levet et stressfuldt liv.
     
  3. Du bidrager til en verden, hvor mennesker holder dyr på en måde, hvor de har mulighed for at udøve deres naturlige adfærd.

En smags- og prismæssig gevinst

Vi danskere kan opleve det som uoverskueligt og besværligt at tilberede en hel kylling, og derfor køber vi hellere de allerede udskårne kyllingestykker i supermarkedet.

Men der er flere gode grunde til at købe en hel frilandskylling. Med lidt planlægning kan det vise sig at være både en smags- og prismæssig gevinst at vælge den hele kylling fremfor de allerede parterede kyllinger fra supermarkedet.

I stedet for at spise kyllingen på én aften, kan man spise en tredjedel på forskellige måder mindst tre aftener i løbet af ugen, og dermed bliver hvert måltid billigere.

Få kyllingen til at vare længere

Der er mange måder at bruge en hel kylling til flere måltider på.

Her er 3 forslag:

Dag 1: Kyllingelår i ovnen med rodfrugter

Dag 2: Kyllingebryst i wok

Dag 3: Kyllingeskrog som bouillon i suppe