nessie

Guiden til det sunde dyr

Et sundt dyr kan trække vejret frit og bevæge sig ubesværet. Her guider vi til den sunde hund og kat med god livskvalitet.

Skrevet af:
Marie Hougaard

Hundehvalpe og kattekillinger er noget af det mest nuttede. De tumler rundt, leger og fjoller, og man kan let tabe sit hjerte til sådan en lille uldtot. Men det er vigtigt at bevare overblikket og have fokus på det sunde dyr, når man skal vælge sit kæledyr. Dyret skal kunne udfolde sig naturligt og der er en række forhold, man skal være opmærksom på.

Hvis man skal købe en kat eller hund, skal man altid kigge på forældredyrene. Hvalpen eller killingen er nemlig ikke fuldvoksen, så man får ikke det hele billede, hvis man kun ser på ungdyrene. Kan man ikke se begge forældre, skal man i det mindste kunne se tæven. Her skal man lægge mærke til, at hun er sund, rask og kan udfolde sin naturlige adfærd. Det kan også være en god idé at se resten af kuldet for at få et indtryk af, om det er et sundt og raskt kuld.

Adfærden er også vigtig at have for øje, hvis man skal have et firbenet familiemedlem. Man skal lægge mærke til, om killingerne eller hvalpene i kuldet er livskraftige og tillidsfulde. De må ikke være bange og skal gerne opsøge fremmede. Hvalpen og killingen skal have været vant til at have kontakt med mennesker. Tæven skal også være glad og tillidsfuld og må ikke være nervøs eller ængstelig.