Dyreværnssag, 25 labradorer, hundesag, vanrøgt, Dyrenes Vagtcentral 1812

Halvandet år efter den store hundesag: Ny stor hundesag på Roskilde internat

Stor hundesag med 25 labradorer, heraf 10 hvalpe, er kommet ind til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde. Flere af hundene var stærkt underernærede og nogle i livsfare.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Torsdag d. 10. november fjernede Nordsjællands Politi i samarbejde med frivillige fra Dyrenes Beskyttelse 25 hunde fra deres ejer.

Der er tale om 15 voksne labradorer og 10 hvalpe. Hundene blev med det samme bragt til Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

”Det er dybt tragisk, at vi nu kun halvandet år efter den store hundesag igen står med en stor dyreværnssag på hænderne. Der er tale om en meget alvorlig sag, hvor flere af hundene var meget udmagrede, da vi modtog dem. De har orm og ekstremt dårlig mave på grund af manglende fodring og vand. Det tyder på, at de ikke har haft det godt gennem længere tid,” siger Henrik Bucholdtz, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Se nogle af hundene bliver undersøgt, da de er ankommet til Roskilde Internat:

Reddet i sidste øjeblik

På Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde blev hundene undersøgt af en dyrlæge og givet den nødvendige behandling.

”Vi er heldige, at alle har overlevet de første dage. Flere af dem var så underernærede, at vi frygtede for deres liv. Nogle af dem havde ikke klaret en uge til under de forhold. Vi kan ikke sige med sikkerhed endnu, om alle klarer den, men de har det efter de hårde omstændigheder rimeligt,” siger Henrik Bucholdtz.

To af tæverne er med hvalpe, og særligt slemt så det ud for den ene tæve, Nova, som vejede under det halve af, hvad hun burde have vejet.

”Nova er verdens bedste tæve. Hun er helt udmagret, næsten kun skind og ben. Hun har givet al sin energi og næring til sine 6 hvalpe, som til gengæld alle ser ud til at have det godt,” siger han.

Udviser forskellige adfærdstegn

Næste skridt bliver at adfærdsvurdere hundene, hvilket man lige nu er meget optagede af på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

”Alle hundene er blevet tjekket af dyrlægen, og de har fået rigeligt med foder og væske. Vi er også i fuld gang med at registrere adfærden. Nogle af hundene er tillidsfulde, andre er mere reserverede, og nogle er helt indelukkede. Hvalpene har sund og naturlig hvalpe-adfærd, og deres kondition er normal af hvalpe på den alder,” fortæller Mie Munck, dyrepasser på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

Hos Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde har man indkaldt ekstra mandskab for at klare den store opgave.

”Nogle af hundene virker meget stressede af situationen, hvilket også smitter af på vores andre dyr. De har alle brug for ekstra pleje og omsorg lige nu, så vi har kaldt ekstra frivillige ind for at hjælpe os,” siger Mie Munck.

Dyrenes Beskyttelse er målløse

Denne dyreværnssag er blot én i en række af store hundesager, som har chokeret Dyrenes Beskyttelse gennem de seneste år. Mest kendt er den store hundesag fra sidste år, hvor Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde den 4. maj modtog 91 misrøgtede hunde.

”Vi kender ikke de nærmere omstændigheder i denne sag, der har ledt til at hundene er endt i denne tilstand. Vi står målløse over for, hvordan nogen kan behandle sine dyr på sådan en måde. Når man har dyr i sin varetægt, har man ansvaret for deres fysiske og mentale velbefindende,” siger Henrik Bucholdtz.

Ejeren af de 25 labrador-hunde er nu blevet politianmeldt.