Danskernes kæledyr

Her er danskernes foretrukne kæledyr

I Danmark holder 43 procent af alle hustande et eller flere kæledyr. Hunden er danskernes favorit stærkt efterfulgt af katten. Det viser en rundspørge blandt danskerne.

Skrevet af:
Claus Nielsen Lyckhage

Den er menneskets bedste ven, og nu får den også prisen som det kæledyr, flest danskere holder. Det viser en ny undersøgelse lavet af Epinion for Dyrenes Beskyttelse.

Hunden har stor betydning for mange ejere, og der er ofte en stærk relation mellem hunden og ejeren, fortæller familiedyrschef hos Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen.

”Ofte engagerer ejeren sig i en bred vifte af aktiviteter med deres dyr, og her er det særligt hunde, som kan være med til aktiviteterne. Relationen til hunden og i nogen grad katte, kan i flere sammenhænge betyde mindst lige så meget for ejeren, som et forhold til et andet menneske,” siger han.

Efterfulgt af hunden og katten er kaniner og andre gnavere, fugle og fisk nogle af de andre kæledyr, der også holdes i danske husstande.

Overvejer du at få et kæledyr?

  • Alle dyr kræver tid, opmærksomhed og aktivering
  • Dyr koster penge hele livet, og derfor følger økonomi med ejerskab
  • Dyr kræver plads, så de kan udfolde sig
  • Ansvaret for dyret gælder hele dets liv, så sæt dig altid ind i dyrets levealder før et køb

Derfor holder vi kæledyr

At næsten halvdelen af de danske hustande holder et eller flere kæledyr er ikke den store overraskelse. Undersøgelser viser nemlig, at de spreder glæde. Hele 90 procent af danskerne bliver generelt gladere af at tilbringe tid med deres kæledyr, da de både skaber tryghed, trøst og styrker sociale relationer. Dog skal man huske på, at der med ejerskab også følger et ansvar.

Hvis du planlægger at anskaffe et dyr, bør du sætte dig grundigt ind i dyrets behov og pasning. På den måde kan du nemlig bedst tage stilling til, om dyret er det rette for dig, og om du kan tilbyde de rigtige forhold for det enkelte dyr.

Kæledyr kræver både tid, opmærksomhed og aktivering, så dyret får opfyldt så mange af sine naturlige behov som muligt.