humlebi

HJÆLPER DU DRONNINGEN, HJÆLPER DU HELE KONGERIGET

Når forårets solstråler begynder at få magt, sker det, at man møder en humlebi, som kravler langsomt rundt på jorden. Det du møder, er sandsynligvis intet mindre end en dronning på vej ud af sit vinterhi.

Skrevet af:
Thomas Degner

Når forårets solstråler begynder at få magt, sker det, at man møder en humlebi, som kravler langsomt rundt på jorden.

Det du møder, er sandsynligvis intet mindre end en dronning på vej ud af sit vinterhi. Og selv om det kan se ud som om, hun ikke ved, hvad hun skal, så kravler humlebien rundt og søger efter varme blade med god solindstråling. En humle-dronning vil bruge en del tid på at kravle langsomt rundt eller sidde helt stille i solen.

Det gør hun for at samle varme til at lette og finde det helt rigtige sted til sit bo. En humlebi har brug for varme for at få vingerne til at bære. Der kan gå et par minutter, 10 minutter eller endnu længere, inden hun er parat. Men så flyver hun for det meste selv derfra.

Hvis dronningen har fået forvildet sig ud på en gråvejrsdag, er hun ofte meget sløv. I den situation kan man tilbyde hende en honningopløsning. På den måde får hun en god ballast, inden hun skal i gang med at etablere sin koloni. Det er meget vigtigt, at du ikke fanger humlebien - stil i stedet en lille, lav skål med vand og honning ved siden af bien og se, hvad der sker.

Ser du en dronning kravle aktivt rundt på jorden, så er hun fuld af energi og i gang med at finde et sted at bygge bo til hele sit lille kongerige.

NYD SYNET!