Konsultation i KBH

Hjemløsedyrlægerne udvider til Odense

Hjemløsedyrlægerne i København og Dyrenes Beskyttelse fusionerede i 2020, og har siden været med til at sikre driften af dyrlægernes arbejde og på den måde hjælpe med at sikre bedre trivsel blandt gadens folk og deres hunde. Projektet går så godt, at det nu udvides til Fyn.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Hjemløsedyrlægerne i Odense

  • Dyrlægerne er på Banegårdspladsen ved Fyens Stiftstidende
  • Der er konsultation fra klokken 10-12
  • Alle, der bor på gaden med deres kæledyr, kan komme og få en snak om deres dyr og få dem tjekket. Dyrlægerne tjekker båder hunde og katte

Vaccinationer, negleklip, diagnosticering og behandling af sygdom samt henvisninger har været opskriften på Hjemløsedyrlægernes frivillige arbejde siden 2006. De har i 16 år arbejdet med at yde gratis dyrlægehjælp til de hjemløses hunde i København, og nu er turen også kommet til Fynboerne. Dyrlægerne hjælper med alle forefaldende opgaver, som relaterer sig til dyrets sundhed, og er på den måde med til at skabe tryghed for hundenes ejere og bedre velfærd for hundene.

Netop ved at Dyrenes Beskyttelse hjælper til med den økonomiske og administrative del, er det blevet muligt at udvide tilbuddet til Odense, hvor de hjemløse fremover kan komme nogle gange om året og få sundhedstjekket deres dyr, få vacciner, negleklip og behandlet mindre ting, som det er muligt at klare på gaden.

- De hjemløses hunde betyder alt for dem. Det har vi også kunnet se gennem vores samarbejde med Hjemløsedyrlægerne i København. Så vi glæder os til fremadrettet at kunne bidrage til en større tryghed for de hjemløse og deres hunde, ikke kun i hovedstaden men nu også i Odense, fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Dyrenes Beskyttelse er enormt glade for samarbejdet med Hjemløsedyrlægerne, da det gennem det samarbejde er muligt at hjælpe en gruppe af dyr, som det ikke før har været så nemt at støtte. Det er dyreværnschef, Yvonne Johansen, rigtig glad for.

Første konsultation den 30. april

Det er med stor glæde og sommerfugle i maven, at Hjemløsedyrlægerne og Dyrenes Beskyttelse afholder første åbne konsultation i Odense. Det kommer til at foregå d. 30. april og dyrlægerne kommer til at stå ved Odense Banegård.

- Det er vores håb, at tiltaget med tiden kan blive lige så stor en succes i Odense, som det har været i København. Vi oplever en stor taknemmelighed og tryghed, når dyrlægerne er på gaden i København, og derfor er vi meget glade for at kunne udvide tilbuddet, afslutter Yvonne Johansen.

Hjemløse i Danmark

  • I hjemløsetællingen 2019 fandt man 6.431 hjemløse personer.
  • Af de hjemløse borgere er 77 pct. mænd og 23 pct. kvinder.
  • Hjemløsedyrlægerne tilbyder dyrlægehjælp til alle gadens dyr i København og Odense. Initiativet er frivilligt og dyrlægerne er ca. på gaden hver anden måned.