Høj dyrevelfærd vigtig i mærker

Høj dyrevelfærd vigtig i mærker

Dyrenes Beskyttelse fortsætter arbejdet med høj dyrevelfærd i eget mærke.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

”Når Dyrenes Beskyttelse stempler et produkt ”Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse”, står vi helt inde for dyrevelfærden. Vi hilser selvfølgelig alle tiltag velkomne, som højner dyrevelfærden, men vi mener generelt, at der er mærker og dermed valgmuligheder nok, som det er nu”, siger Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse.

 

"...vi mener generelt, at der er mærker og dermed valgmuligheder nok, som det er nu”
- Britta Riis, Direktør

Organisationen føler sig nødsaget til at slå dette fast endnu en gang, idet diskussionen omkring mærker kører på det højeste i disse dage. 

Dyrenes Beskyttelse var med i den arbejdsgruppe, som Fødevareministeriet nedsatte, for at udvikle en ny samlet svinekødsmærkning. Organisationen trak sig undervejs lige som Økologisk Landsforening og Forbrugerrådet Tænk. Dyrenes Beskyttelse trak sig, da vi ikke mener, at det er hensigtsmæssigt at gradbøje dyrevelfærd. Vi ønsker at arbejde og markedsføre et højt niveau af dyrevelfærd svarende til Ø-mærket og Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. 

”Vi er glade for, at dyrevelfærd er høj på detailhandlens dagsorden, men vi syntes det er ærgerligt, at kræfterne bliver brugt på at diskutere mærkeordninger og disses udformning”, siger Britta Riis.

Dyrenes Beskyttelse har den holdning, at mærkning af produkter med meget lav dyrevelfærd med et dyrevelfærdsmærke er med til at forvirre mere, end det oplyser.