Artikel, 17. marts 2020

Hope mistede et øje men beholdt livet

I starten af februar fik Viborg Internat killingen Hope ind. Hope havde et voldsomt betændt øje, som gjorde hende syg, men internatet handlede med det samme og fik fjernet øjet. I dag er Hope en livsglad kat med livet foran sig.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Hope mistede sit øje, men beholdt livet

Det var en borger der opdagede killingen Hope og skyndte sig at ringe Dyrenes Beskyttelse Vagtcentral 1812. Herefter blev Hope kørt til Viborg Internat, hvor hun straks blev undersøgt af Lise Svejgaard som både er dyrlæge men også driver internatet.

Heldigvis for Hope, da Lise bor på stedet og derfor behandler dyrene både weekend og aften. Hope kom nemlig til Viborg Internat op til weekenden.

”Hope var ret dårligt tilredt da vi fik hende ind på klinikken. Hun havde tydeligvis været i smerter længe, så vi fik hende straks undersøgt. Her blev vi enige om at hun skulle have en chance, men den eneste mulighed var at fjerne hendes øje, som alligevel ikke stod til at redde”, fortæller Lise Svejgaard, dyrlæge og leder af Viborg Internat. 

Akut behandling

Hope havde et meget betændt og dårligt øje som havde brug for at blive behandlet. Problemet var bare, at Hope var for dårlig til at blive opereret med det samme, så derfor blev killingen smertebehandle i håb om, at den ville blive stabil nok til at blive opereret.

Denne taktik gav heldigvis pote. Et par dage efter kunne Hope lægges i narkose og blive opereret. Hun fik fjernet det dårlige øje og operationen gik heldigvis godt.

Allerede dagen efter var var Hope en helt anden kat. Hun var meget mere frisk og virkede nærmest befriet og taknemmelig over den hjælp hun havde fået.  

”Bare 5 dage efter operationen var hun nærmest ikke påvirket af, at vi havde fjernet hendes øje. Og så er Hope den sødeste og mest kælne killing. Efter operationen blev Hope behandlet med smertestillende, og hun fik dagligt laserbehandling for at fremme helingsprocessen”, fortælle Lise Svejgaard.

En ny bedste ven

Da Hope var blevet frisk nok til at komme ud fra dyreklinikken, blev hun sat sammen med de andre katte på internatet. Her udviklede Hope et ganske særligt venskab med katten Gunnar. Hope har skulle lære at begår sig med uden sit øje, og der har Gunnar været en uvurderlig støtte.

Gunnar og Hope leger, tumler og putter sammen, og Hope har fået en støtte pædagog for livet. Derfor er de to katte også blevet adopteret ud sammen og nyder nu livet i deres nye hjem.

  • Del artiklen på: