hunde

Hunde reddet i ny social sag: 30 hunde skal have nye hjem

Dyrenes Beskyttelse skal finde nye hjem til 30 hunde, efter opgaven voksede den tidligere ejer over hovedet. De første hunde er nu klar til adoption efter en stor indsats fra det frivillige beredskab og medarbejderne på Fyns- og Nordjyllands Internat.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Dyrenes Beskyttelse har i samarbejde med tidligere ejer overtaget 30 hunde, hvor de første nu er klar til adoption. Over de kommende uger vil de resterende løbende blive klar fra på Fyns - og Nordjyllands Internat.

- Det er en trist sag, hvor tidligere ejer har villet hjælpe en masse hunde. Desværre er der en grænse for, hvor mange hunde ét menneske kan tage sig af, så det endte med, at hundene blev passet utilstrækkeligt, siger Yvonne Johansen, Dyreværnschef i Dyrenes Beskyttelse.

Hundene er forskellige racer, blandt andet Chihuahua, Pekingeser og Mops. Deres alder varierer fra 6 uger og op til 12 år. 

Hunde skal lære basale færdigheder

På de to internater har hundene derfor været igennem omfattende sundhedstjek og en vurdering af deres adfærd, og en del af hundene er behandlet for skavanker og sygdomme. Hundene har ikke oplevet meget i deres liv, og de skal derfor lære mange basale færdigheder som f.eks. at gå i sele og blive renlige. Det medfører et stort arbejde med træning og socialisering - for både internaterne og hundenes kommende familier.

Forholdene for hundene hos deres tidligere ejer har sat stort præg på hundene. En del af hundene i sagen var i så dårlig stand, at de måtte aflives efter ankomsten til internaterne. Det er desværre ikke usædvanligt i de værste af de sociale sager, som Dyrenes Beskyttelse oplever stadig flere af. 

- Vores ønske er altid at kunne hjælpe så hurtigt som muligt, og jo hurtigere der bliver ringet til vagtcentralen på 1812, jo bedre. Men vi er glade for, at vi kan skaffe så mange hunde de gode og kærlige hjem, som de fortjener. Det kan kun lade sig gøre, fordi vores frivillige og internater står klar til at tage en ekstra tørn, når mange dyr pludseligt har brug for hjælp, siger Yvonne Johansen.

Sagen er en i rækken af et stigende antal sociale sager som Dyrenes Beskyttelse håndterer. I 2022 rykkede Dyrenes Beskyttelses beredskab af frivillige dyrereddere ud til 2539 dyr i 915 sociale sager - 52 procent flere end i 2020.

Hundene kommer løbende til adoption på de to internaters hjemmesider.