Artikel, 17. november 2021

Hundehvalp dumpet med uhelbredelig sygdom

I oktober fik personalet på Vangede Dyreklinik sig en ubehagelig overraskelse. Da de mødte ind på arbejde, fandt de en kasse foran klinikken, som indeholdt en lillebitte hundehvalp. Ved første øjekast så alting fint ud, men hvalpen viste sig at være uhelbredelig syg.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
lille my

Det var et underligt syn, der mødte personalet på Vangede Dyreklinik, da de mødte ind på arbejde en torsdag i oktober. Ved indgangen til dyreklinikken stod en papkasse, som ved nærmere eftersyn viste sig at indeholde en lillebitte hundehvalp.

Hundehvalpen var efterladt i en flyttekasse, der ud over hvalpen indeholdt to liter lun mælk, som skulle hjælpe hvalpen med at holde varmen i det kolde vejr. Derudover var der et håndklæde og en håndskrevet seddel, hvor tidligere ejer skrev, at hvalpen var født d. 10. august og bad dyreklinikken finde et nyt hjem til hvalpen.

Det viste sig dog hurtigt, at hvalpen slet ikke var gammel nok til at være taget fra sin mor. For da en dyrlæge undersøgte den, blev det hurtigt tydeligt, at hvalpen kun var omkring 6 uger.

Uhelbredeligt syg   

Efter et tjek ringede Vangede Dyreklinik til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp til hvalpen. Politiet blev ligeledes kontaktet, men fordi hvalpen var så lille, blev det aftalt, at Roskilde Internat skulle overtage den med det samme, så den kunne få den pleje om omsorg, der var brug for.

På Roskilde Internat blev det hurtigt besluttet, at hvalpen havde brug for en plejefamilie, før den kunne få et nyt hjem.

- Lille My, som vi døbte hvalpen, var kun omkring 6 uger, så hun var slet ikke klar til at være ude i verden på egen pote. Gennem mit netværk lykkedes det på mirakuløs vis at finde en seriøs opdrætter af maltesere, Christina, som på daværende tidspunkt havde et kuld hvalpe på samme alder som Lille My. Både hvalpene og deres mor skulle således fungere som støtte og give Lille My alt det, hun havde brug for i sin udvikling, fortæller Rikke Agner Jørgensen, internatleder på Roskilde Internat.

Det undrede dog Rikke, at nogen havde efterladt en hvalp, når det kunne have været muligt at sælge den og tjene penge på den i stedet. En mulig forklaring skulle dog vise sig at dukke op allerede kort tid efter, at Lille My var sendt i pleje. For ude i plejen blev det tydeligt, at alt ikke var, som det skulle være med Lille My.

- Jeg talte med Christina, som også mente, at Lille Mys problemer pegede i retning af en hjerneskade, og hun blev derfor scannet på Viborg Dyreklinik, hvor de er specialister i den slags. Her viste det sig, at Lille My i alvorlig grad havde vand i hovedet, og hun ville derfor aldrig kunne blive rask og få et normalt og godt hundeliv. Selvom vi havde på fornemmelsen, at noget var galt, blev jeg alligevel chokeret over, hvor galt det stod til med hende, fortæller Rikke Agner Jørgensen.

Rystende og dybt uansvarligt

Lille My nåede desværre kun at være i pleje i fem dage, før hun blev aflivet, da hendes helbred var så dårligt, at hun ikke kunne få et normalt hundeliv. På Roskilde Internat er de dybt forargede over, at nogen kan finde på at efterlade en syg hundehvalp på den måde.

- Det er simpelthen så koldt og kynisk, at nogen kan finde på at efterlade en syg hundehvalp i en papkasse på en blæsende efterårsdag. Vi synes selvfølgelig, at det var lige så rystende, hvis det havde været en sund og rask hvalp, og vi er umådeligt triste over, at der findes mennesker, som ikke tager ansvar for deres hunde og bare overlader dem til sig selv. Det er virkelig sørgeligt, at vi måtte aflive Lille My, men efter vi havde fået hende hjernescannet, så vi desværre ingen andre muligheder, fortæller Rikke Agner Jørgensen og fortsætter:

- Jeg kan kun håbe, at vi ikke ser flere af den her slags sager, for det er simpelthen for groft at behandle levende væsner, som Lille My er blevet behandlet, afslutter hun.

Også Christina, Lille Mys plejemor, var chokeret over, at nogen kan finde på at efterlade en hund på den måde, men hun er alligevel glad for, at hun havde Lille My i pleje:

- Jeg har på intet tidspunkt fortrudt at have taget imod hende, og jeg ville gøre det hele igen. For selvom det lille pus blev efterladt i en papkasse uden kærlighed, så oplevede hun ikke andet end kærlighed, opmærksomhed, tryghed, omsorg og varme de sidste 5 dage i hendes liv, fortæller hun.