Artikel, 4. november 2021

Hunden Erna var bange for alt

Erna kommer fra en større dyreværnssag, hvor ejer ikke længere var i stand til at tage sig af sine 19 hunde. Det store hundehold var vokset ham over hovedet, og hundene levede i deres efter skidt, i et lille hus, sammen med ejer. Erna er en af de hunde, og hun har udviklet sig fra at krybe langs gulvet til at være en kælen og glad hund.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Erna mens hun var bange

Erna er en ud af 19 hunde, som kom fra en større dyreværnssag. De var alle dårligt socialiseret, og havde aldrig set andet end deres ejer og den have der hørte til huset. Det var derfor nogle meget skræmte hunde Nordjyllands Internat hentede tilbage i august.

- Vi vandt deres tillid med tålmodighed og mange timer ved siden af dem, hvor vi håndfodrede dem, mens de blødte stille og roligt op, og turde komme tæt på os. Næste skridt var de skulle lærer at få seler på, og blive ført i snor. I denne proces gik Erna fra at være en krybende hunhund, til at være en opsøgende og nussende hund. Til sidst opsøgte hun os selv, for at give os et kys på kinden, hvorefter hun løb videre for at lege, fortæller Nicoline Kolind, Souschef på Nordjyllands Internat.  

Erna krævede en særlig familie

Efter lang tid på internatet i Nordjylland var Erna klar til at finde en ny familie. Da Erna var ikke vant til at begå sig i en almindelig familie, var der særlige krav. Det skulle være en tålmodig familie som havde erfaring med omplaceringshund eller tidligere havde haft gadehund.

- Erna elsker dem hun er tryg ved ubetinget, men fremmed er hun mere forbeholden overfor. Derfor var det ikke nogen nem opgave at finde den perfekte familie for hende. Der var virkelig meget hun skulle lærer, f.eks. hvad er en støvsuger og et tv og andre ting i et hjem. Hun skulle også lærer at være alene hjemme, og være med i bilen, hvis dette var nødvendigt for ny familie, forklarer Nicoline Kolind.

Heldigvis dukkede Helle og Klaus fra Grenaa op. De var erfarne ejere, som tidligere havde haft en hund som var meget forsigtig. De blev præsenteret for Erna’s mange udfordringer, og de mange ting hun skulle lærer i et nyt hjem, men de var heldigvis klar på opgaven.

Erna har fundet lykken

Helle og Klaus viste sig at være Ernas lykke. Hun har taget på og vejer nu det hun skal og hun nyder at gå tur og lege i haven. Det er stadig lidt svært for Erna at være alene hjemme, men fra starten af november skal Helle gå hjemme og der bliver meget mere tid til at arbejde med Ernas udfordringer. 

- Det går godt med Erna. Hun er tillidsfuld over for os og meget kælen. Når hun møder nye mennesker, er hun stadig forbeholden, men nysgerrig og tager gerne imod godbidder. Hun er ikke så voldsom, når hun ser andre hunde, men mere nysgerrig og logrer. Hun har dog endnu.