Artikel, 29. november 2021

Hunden Obama blev skudt med haglgevær

Hunden Obama kom til Fyns Internat efter mindre end 2 uger efter, han var kommet til Danmark fra Grækenland. Der er meget, der ikke vides om Obamas gamle liv, men da han blev dyrlægeundersøgt på Fyns Internat, gemte han på en uhyggelig oplevelse.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Obama

Obama er en af de mange hunde, der hvert år importeres til Danmark. Desværre nåede han ikke at være i landet i mere end 2 uger, før han igen skulle have et nyt hjem. Obama var desværre alt for stor til at bo ved den familie, han var landet hos.

Heldigvis tog dem, der havde importeret ham til Danmark, ansvar og afleverede ham på Fyns Internat, hvor han kunne få hjælp til at finde sit sidste og blivende hjem. Ved ankomst til internatet blev Obama dyrlægetjekket for at sikre, at alt var, som det skulle være, og selvom han var sund og rask, så gemte han på en ubehagelig hemmelighed.

Skudt med haglgevær og nedslidte tænder

Ved dyrlægen virkede søde Obama til at være sund og rask, men da han blev røntgenfotograferet, viste det sig, at han havde haft en hård fortid på gaden.

- Vi blev mildest talt chokerede, da vi så røntgenbillederne af Obama. I hans bagparti kunne vi tælle intet mindre end 15 hagl, som sad inde i ham. De kunne ikke mærkes udenpå og de har ikke nogen betydning for hans trivsel i dag, men vi er meget imponerede over, at han trods denne oplevelse stadig er en sød og mild hund. Det siger utrolig meget om hans sind, fortæller Lene Frahm, internatleder på Fyns Internat.

Udover haglene viste dyrlægebesøget, at en del af hans tænder var slidt så langt ned, at hans tandrødder var blottede. Han fik derfor fjernet 4 fortænder, så han ikke længere havde tandpine konstant.

En kærlig hund med bagage

Til trods for Obamas barske fortid er han en kærlig hund, som nyder menneskelig kontakt. Han har dog noget bagage med, som kommer til udtryk som manglende tillid til nogle mennesker.  

- Det er ikke til at sige, hvad der præcist er sket med Obama, mens han har været i Grækenland, men hans krop bærer tydeligt præg af, at han ikke altid er blevet behandlet godt. Til trods for at nogen decideret har skudt ham, er han bare stadig en virkelig kærlig og mild hund, hvilket vi på internatet er meget imponerede over, og heldigvis har han fundet det bedste hjem for ham. Obamas nye ejer elsker ham, og de trives fantastisk godt sammen, så det er virkelig en lettelse, afslutter Lene Frahm.