Masaihund
Foto: Asger Thielsen / Dyrenes Beskyttelse.

Hundene bliver meget bedre vagthunde

I marts 2022 besøgte Dyrenes Beskyttelse hundeprojektet i Kenya, hvor tilbagemeldingen på dyrlægehjælpen var meget positiv.

Skrevet af:
Søren Krogsgaard og Tina Bjerre Sylvest

Mr. Segeny holder både kvæg, geder og får. De græsser på den kenyanske savanne om dagen, men bliver om natten bragt tilbage til landsbyen, hvor de overnatter i bomaer, der er en slags indhegning. 
Han har derfor brug for hunde til at beskytte dyrene om natten, da de vilde rovdyr godt kan komme tæt på bomaen og forsøge at dræbe husdyrene. Hundene gør, hvis der kommer en leopard forbi, hvilket skræmmer den væk.

Det fortæller han til Dyrenes Beskyttelses Anne Sofie Meilvang, der er biolog og projektleder for internationale projekter, da hun i marts 2022 besøger Mara North Conservancy Dog Project i Masai Mara, hvor et hold dyrlægestuderende fra Danmark, USA og Kenya to gange årligt kommer for at vaccinere, neutralisere og behandle masaiernes hunde.

Kastrerede hunde bliver på posten

Mr. Segeny er en af de mange hundeejere, der har haft glæde af projektet, da fire ud af hans seks vagthunde er blevet kastreret. Han fortæller, at hundene er blevet meget bedre vagthunde ved at blive kastrereret, da han oplever, at de strejfer mindre og derved bliver på deres post. Han er derfor meget positiv over for programmet og beretter også, at alle hans naboer også har fået deres hunde kastreret igennem projektet.

- Det er virkelig fantastisk at tale med de her folk og opleve, hvordan de sætter pris på det arbejde, som hundeprojektet udfører. Jeg synes også, at det er meget positivt at høre, at Mr. Segeny selv spørger efter ormekur til sine hunde under vores besøg. For han havde lagt mærke til, at de havde tabt sig, og var opmærksom på, at det ville være godt for deres sundhed og velfærd at blive behandlet for orm, siger Anne Sofie Meilvang.

Dyrenes Beskyttelse har støttet projektet siden 2020.

Et hold af dyrlægestuderende tager den 2.-11. november 2023 afsted til Mara North Conservancy, hvor de neutraliserer, behandler og vaccinerer masaiernes hunde.

Ønsker du at støtte dyrlægearbejdet? Så langt rækker dit bidrag:

  • Med 135 kr. kan vi vaccinere en hund mod rabies, hundesyge og parvovirus
  • Med 225 kr. kan vi kastrere en hanhund
  • Med 375 kr. kan vi sterilisere en tæve

SMS MASAI til 1474 og støt med 100 kr.