mange dyr tilbringer sommeren på internat

Hundredvis af dyr tilbringer sommeren på internat

Sommeren er den travleste periode på Dyrenes Beskyttelses internater, og lige nu har man mere end dobbelt så mange dyr som årets første måneder. Mange kæledyr har derfor brug for et nyt hjem, og ferietiden er et godt tidspunkt at adoptere et nyt dyr i familien.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Dyrenes Beskyttelses internater har i denne tid mange fyldte bure fra danskere, som har dumpet eller indleveret deres kæledyr, fordi de ikke længere har tid eller kan overskue det.

Juli, august og september er typisk den tid, hvor der er travlest på internaterne, og allerede ved udgangen af juni måned i år havde man hos Dyrenes Beskyttelse 833 dyr siddende. Det er mere end dobbelt så mange dyr sammenlignet med årets første måneder.

”Sommeren er altid vores travleste periode, og selvom internaterne allerede er ved at være fyldte nu, så har vi kun den absolut travleste tid foran os,” fortæller Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

”Mange vælger at indlevere deres dyr op til ferien. Måske har dyret i et stykke tid ikke passet ind i familiens tid og planer, og så vælger man at indlevere dyret op til ferien i stedet for besværet med at finde pasning til det. Vi oplever også mange dumpede dyr; altså ejere som efterlader deres kæledyr fx i en papkasse på en rasteplads eller i skoven, eller foran internatets hoveddør i en transportkasse. Det tager et stykke tid fra et dyr bliver indleveret, til det er klar til at blive videreformidlet til en ny familie, og det er klart, at så mange dyr giver pladsproblemer på internaterne.”

Få et nyt familiemedlem i ferien

Hos Dyrenes Beskyttelse søger man adoptionsfamilier, der kan tage imod en kat eller et marsvin, som har brug for et nyt hjem. Derfor opfordrer man familier, som tilbringer ferien hjemme, til at overveje et nyt familiemedlem.

”Ferietiden er et rigtig godt tidspunkt at introducere et nyt dyr i familien på. Der er både ro og tid til at få dyret ordentlig indført i familiens liv og rutiner. Og lige nu fordrer det danske sommervejr ikke just til strandture og havearbejde alligevel, så kan man jo overveje om ikke dette års ferieprojekt skal være en pelsklædt udvidelse af familien,” opfordrer Jens Jokumsen.

”Men inden du beslutter dig for at bruge ferien på at få et dyr inden for væggene, er der nogle overvejelser, du skal gøre dig alt afhængigt af, hvilket dyr du har i tankerne. Det er vigtigt, du overvejer, hvilket dyr passer i familiens liv. Her skal i høj grad tænkes på tid, penge, plads og hvor meget I er til stede i hjemmet. Nogle hunde er fx meget afhængige af deres ejer for motion og leg flere gange dagligt, mens en kat for mange mennesker kan være nemmere at få til at passe ind i en travl hverdag,” tilføjer Jens Jokumsen.

I 2015 formidlede Dyrenes Beskyttelse nyt hjem til 6.315 dyr, og antallet er stigende år for år.

Dyr på pleje

Har man ikke tid og overskud til at påtage sig et dyr på fuldtid, kan man også overveje at blive plejefamilie i ferien. De frivillige plejefamilier huser dyr i deres private hjem, indtil dyret er klar til at blive videreformidlet til et permanent hjem.

De private plejefamilier er en stor hjælp for Dyrenes Beskyttelses internater, da det frigør plads til at hjælpe endnu flere dyr i nød. Sidste år hjalp 177 familier med at pleje og socialisere i alt 1.076 dyr.