Nyhed, 27. august 2019

Hurra! Ulovligt at eksportere elefanter fra Afrika

Det er lykkedes at få EU til at ombestemme sig om handel med vilde afrikanske elefanter. Derfor bliver det fremover ulovligt at sælge dem til zoologiske haver og cirkusser i hele verden.

Image of Anna  Dalgaard
Anna Dalgaard ,
Kommunikationsansvarlig for miljø og fødevarer
Del artiklen på:
elefant

Det har hidtil været almen praksis, at vilde elefanter splittes fra deres familie og indfanges på den afrikanske savanne, så de kan sælges til cirkusser og zoologiske haver uden for Afrika. Indfangningen foregår med brutale metoder, der er fuldstændig uacceptable for en dyrevelfærdsorganisation som Dyrenes Beskyttelse. Mellem 1990 og 2015 blev mindst 1.774 vilde afrikanske elefanter fanget og eksporteret til et liv i fangeskab langt væk hjemmefra.

I fredags var et forslag om at lukke for muligheden for at sende vilde elefanter ud af Afrika så på dagsordenen til CITES-konferencen i Geneve. Og som det så ud dengang, tegnede der sig et flertal imod forbuddet blandt EU-landene, og derfor gik dyreværnsorganisationer i hele EU sammen om et åbent brev til alle EU-medlemslandenes miljøministre, herunder den danske miljøminister, Lea Wermelin.

Vi opfordrede vores følgere til at være medunderskrivere på brevet, og det har 12.714 mennesker gjort.

I gjorde det!

Takket være den store opbakning fra vores loyale støtter, lykkedes det os i fællesskab at råbe politikerne op og få dem til at ændre deres holdning til eksport af vildfangne elefanter fra Afrika. Derfor er det nu ulovligt at eksportere vilde elefanter ud af Afrika og sælge dem til zoologiske haver og cirkusser i andre lande.

”Jeg er dybt taknemmelig for den store opbakning, Dyrenes Beskyttelse har fået fra vores trofaste støtter, som nu har været med til at give resultater,” siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Det glæder foreningen, at der er så mange dyrevenner i Danmark, som står klar til at bakke op, når der er brug for det. I har gjort en stor forskel for vilde afrikanske elefanter, og det er et vigtigt skridt for deres bestand og velfærd.