vabs før og efter

Husker du hunden Vabs?

Lille Vabs kom til Nordjyllands Internat i starten af november 2020. Hans pels var filtret til og hans kløer var lange og indgroede. I dag er er Vabs en helt anden hund og nærmest ikke til at kende

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Den lille Bichon Frisé Vabs kom til Nordjyllands Internat i starten af november sidste år. Vabs´ pels var filtret, hans kløer var indgroede og mange af hans tænder var dårlige. Heldigvis fik Vabs hjælp i tide, og i dag har han fået et kærligt nyt hjem.

Pia og Kenneth hentede Vabs d. 24. november og de havde begge to glædet sig utrolig meget til at møde deres nye hund. I dagene op til, havde de talt meget om hvordan de ville håndtere det at få en hund i hjemmet. Selvom de havde mange gode ideer om hvordan de ville have det, så blev det alligevel helt anderledes.

- Vi havde talt meget om hvordan det skulle være når vi fik Vabs hjem. Om han skulle være i møblerne og senge og alle den slags spørgsmål, men det kunne vi lige gå godt have ladet være med, for Vabs havde allerede bestemt hvad han gerne ville, og han ville være hvor vi var. Han snød sig også op i sengen. Men sådan blev det altså, kun det bedste til Vabs, fortæller Pia glad om deres nye hund.

En forsigtig begyndelse

Pia og Kenneth var meget opmærksomme på hvordan Vabs reagerede på nye oplevelser i begyndelsen. Det var både på gåturen og under leg men også når han spiste sin mad. I starten ville han kun spise når Kenneth håndfodrede ham, men parret fandt hurtigt ud af at det var skålen Vabs ikke var tryg ved. De gik derfor over til at give ham mad på en almindelig tallerken og han har spist uden problemer siden.

- Han ville simpelthen kun spise når Kenneth fodrede ham med hånden, men det hjalp så snart han fik en almindelig tallerken. Men Vabs kan dog ikke lokkes til noget med godbidder, på det punkt er han ret stædig. Hvis han ikke vil, så vil han ikke, fortæller Pia.

I dag er Vabs en fast del af Pia og Kenneths hverdag. Han er med dem overalt og er aldrig alene hjemme. Hvis de skal noget hvor han ikke kan komme med, så ligger han og sover i bilen imens. Han er virkelig blevet en del af familien og Kenneth beskriver ham som en rigtig ”Morhund”. 

- Hvis han bliver usikker over noget, så er det altid Pia han søger først, og han står heller ikke op om morgenen, før Pia gør. Men han er knyttet til os begge to. Om aftenen begynder han f.eks. at gå fra stuen til soveværelset mens han kigger bestemt på mig, for nu er han klar til at gå i seng, og vi skal helst med, fortælle Kenneth.

Generelt fortæller Pia og Kenneth at det har været utrolig nemt at få Vabs ind i deres liv. Flere af deres lokale dyrebutikker kender ham, så der får han altid en ekstra godbid når de kommer forbi. Vabs har nu boet ved dem i 2 måneder og han opfører sig som om han har været ved familien siden han var hvalp. Selv deres kanin Thilde og ham er blevet verdens bedste venner.

- Han er bare sådan en nem hund. Vi har ham slet ikke i snor når vi er hjemme, for han bliver lige der hvor vi er. Han er bare den bedste hund for os, afslutter Pia og Kenneth.