Artikel, 25. juni 2021

Husker du katten Per? I dag lever han det søde liv ved Marcuz

I starten af februar fik Roskilde Internat en kat ind, der havde været udsat for grov mishandling. Per havde fået klippet begge ørene af, men han blev heldigvis fundet i tide så han kunne få dyrlægehjælp og pleje, indtil han igen var klar til at finde et nyt og kærligt hjem. I dag er Per flyttet ind ved Marcuz, hvor han er tryg, og lever det søde katteliv.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Marcuz og Per

Da Per kom til Roskilde Internat, havde han været udsat for grov mishandling. En mand havde fundet ham på en parkeringsplads, hvor han opdagede at han havde fået klippet sine ører af. Heldigvis ringede han hurtigt til 1812, så han kunne få den dyrlægehjælp og pleje han havde brug for.

Det viste sig, at det ikke kun var Pers øre den var gal med, men han havde også rigtig dårlig mave. Per endte derfor med at komme i pleje i flere måneder, for at sikre at hans mave var ok, og at kunne fungere i en ny familie. Mens Per var i behandling, skrev Se&Hør om ham, og det var her Marcuz fik øjnene op.

- Da jeg læste artiklen om Per, gik det bare op for mig at vi kunne slå to fluer med et smæk, hvis vi adopterede ham. Vi kunne få den kat vi savnede og samtidig kunne vi hjælpe en kat der havde haft det forfærdeligt med et nyt og trygt hjem, det var perfekt for os, fortæller Marcuz, Pers nye ejer.

Marcuz og hans far mistede deres gamle kat for et års tid siden. De har siden savnet at have en kat i huset og talt om, at de skulle have en ny, men det var først da Marcuz så Per, at han vidste at det skulle være ham.

Tjekkede Roskilde Internats hjemmeside hver dag i 4 måneder

Tilbage i februar ringede Marcuz og hans far til Roskilde Internat, for at spørge om de kunne komme og møde Per, men på daværende tidspunkt var han stadig i behandling. De måtte derfor holde øje med hjemmesiden, for at se hvornår han var klar til et nyt hjem.

- Vi tjekkede hjemmesiden stort at dagligt i 4 måneder. Vi ville så gerne have ham, så vi blev ved med at tjekke. Da han endelig kom på adoptionssiden, skyndte vi os og køre derud for at møde ham. Vi var vilde med ham, han er bare sådan en dejlig kat og vi er superglade for, at han flyttede hjem til os, fortæller Marcuz.

Det anbefales altid, at når en kat flytter ind i et nyt hjem, skal den blive inde de første 14 dage, mens den knytter sig til hjemmet. Marcuz fortæller:

- Vi havde ham inde i huset i en månedstid, da vi ville være sikker på at han var knyttet til os så han ikke blev væk igen. Da vi lukkede ham ud første gang, var det tydeligt hvor glad han var, men siden har han holdt sig meget på vores grund. Han er meget knyttet til os, og forsvarer virkelig sin have med næb og kløer. Hvis andre katte kommer forbi haven hvæser han af dem, griner Marcuz.

Fra sky og bange til snakkende familiekat

Den første tid Per boede ved Marcuz var han mere sky og tilbageholden, men som tiden gik løsnede Per op og blev tryg og godt tilpas.

- I starten var han sky og bange, hvilket er klart når man tænker på hans fortid. Han har været vidt omkring og har oplevet forfærdelige ting, så jeg forstår godt han blev bange hver gang der skete noget uvant. Han har dog vist sig at være den mest fantastisk kat og han er utrolig knyttet til os og vores hjem. I dag er han en hel anden kat, fortæller Marcuz og fortsætter:

Han har ikke behov for at søge væk og han holder sig mest til vores have. Og så snakker han meget. Jeg har aldrig haft en kat der snakker som Per gør. Han elsker virkelig at blive nusset og er meget opmærksomhedssøgende. Han vil helst være hvor vi er.