Millie

Husker du killingen Fie? Her er hun i dag

Killingen Fie blev fundet i en pose med gardiner, hvor hun var efterladt med sin døde søster. Fie overlevede, og blev med hjælp fra Dansk Dyreværn Århus og en kærlig plejefamilie stor og stærk nok til at få et nyt og kærligt hjem. I dag bor hun ved Ruta og har fået det fine navn Millie.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Killingen Fie havde en hård start på livet. Hun blev efterladt i en kælder, i en plastikpose, fyldt med gardiner. Sammen med hende var hendes søster, som desværre allerede var død da de to killinger blev fundet.

Heldigvis sluttede Fies historie ikke her. Hun blev bragt til Dansk Dyreværn Århus, hvor hun blev dyrlægetjekket og derefter sendt ud i en kærlig plejefamilie. Da hun fyldte 12 uger var hun klar til at få en ny familie, og et lykketræf skulle gøre, at Ruta netop den dag, kom forbi for at møde internatets killinger.

- Jeg flyttede til Danmark for 8 år siden, og i alt den tid har jeg ønsket mig en kat. Jeg har haft kat før jeg flyttede, men har de sidste 8 år ikke boet et sted hvor jeg kunne have kat. Det gør jeg nu, og derfor var jeg ikke i tvivl om, at det var nu. Min tidligere kat var også adopteret, og jeg tror virkelig at internatskatte er taknemmelige, fordi man redder dem, fortæller Ruta.

Ønskede at støtte Dyrenes Beskyttelse

Ruta havde gennem længere tid haft en drøm om at blive frivillig på internatet i Århus. Hun havde derfor liket internatets facebookside, og fulgte med i deres arbejde via siden. Da hun i sommers gik på en måneds ferie fra sit arbejde, besluttede hun at nu var tiden inde til, at hun ville have en kat i sit liv igen. Hun tog derfor afsted til Dansk Dyreværn Århus, hvor hun fik en masse vejledning.

- Jeg brugte en hel time på at snakke med internatet og få en masse vejledning og besøge kattene. Det var en rigtig god oplevelse, hvor jeg virkelig fik god hjælp. Jeg ville sikre mig at Millie, som Fie hedder nu, ikke kom til at mangle noget, og snakken med internatet gjorde mig virkelig sikker på, at det var det helt rigtige og adoptere, fortæller Ruta.

Ruta fortæller, at valgte faldt på den grå hunkilling, da hun var den, hun havde den bedste kemi med. Da Ruta kom ind i katteafdelingen med sin transportkasse, så gik Millie direkte ind i kassen af sig selv og ventede. Killingen var meget rolig og forsigtig, og da Ruta bor i lejlighed var det et godt match.

Elsker vand og går tur i sele

Millie flyttede ind ved Ruta d. 10. juli. Ruta holdt en måneds ferie efter Millie var flyttet ind, da det var vigtigt for Ruta, at prioritere masser af tid sammen med Millie i starten, så hun kunne blive tryg ved sit nye hjem. Den første tid blev hun introduceret til en gåsele, vandleg og et nyt katteliv med masser af kærlighed og nus.

- Jeg har lært hende at have sele på, så hun kan komme med mig ud og gå nogle små ture i området. Vi startede stille og roligt på altanen, og har derefter trænet det løbende. Nu går hun selv hen og miaver når hun gerne vil ud og gå, fortæller Ruta glad.

Ruta fortæller at hun elsker Millies selskab. Hver nat mellem klokken 3 og klokken 4 kommer killingen snigende for at komme op og putte i sengen. Derudover har Millie en stor interesse for alt vand.

- Når jeg vasker op, kommer hun hen og sidder lige ved siden af og forsøger at fange strålen, og når jeg laver kaffe om morgenen, sidder hun og drikker af hanen mens jeg hælder vand op, afslutter hun med et grin.

Ruta er så glad for Millie, at hun nu er blevet fast medlem af Dyrenes Beskyttelse. Hun afslutter med at sige, at hun håber at alle der skal ud og have en ny kat, vil tage på internat og adoptere en af alle de katte der savner en ny familie.