Artikel, 2. marts 2023

Hvalpen Bille måtte akut til dyrlægen

En flok på 19 hunde er blevet indleveret til Dyrenes Beskyttelse i Århus. Hundene kommer fra et hjem, hvor opgaven med mange hunde blev for omfattende for den tidligere ejer, og internatet har derfor overtaget hundene i samarbejde med ejer. Blandt de 19 hunde var hvalpen Bille, som havde en hård start på livet.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Bille

Ud af de 19 hunde, som ankom til Dansk Dyreværn Århus, var fire af dem hvalpe. Hvalpene var 16 uger gamle, da de ankom, og de var stærk underernæret og meget tilbageholdende. Særligt hvalpen Bille var i dårlig stand, og han var meget svær at få kontakt til.

- Den dag, hundene ankom, var Bille meget bange og turde slet ikke komme ud af transportkassen. Vi besluttede derfor at give ham tid, så han selv kunne komme ud i sit eget tempo. Det virkede, for han kom ud efter noget tid. Resten af dagen sad han helt stille i et hjørne og trykkede sig, så vi gav ham egentlig bare ro til at falde lidt til, siger Julie Skaadegaard, hundeadfærdsintruktør ved Dansk Dyreværn Århus.

Akut til dyrlægen

Da internatpersonalet kom ud til hundene dagen efter fik de sig et stort chok. Bille lå helt slap på gulvet og rejste sig ikke, da personalet gik ind til ham. De prøvede alt, men de kunne hverken få ham til at spise eller drikke, og det var nødvendigt at handle hurtigt.

- Bille var fuldstændig slatten og slap, og vi kunne slet ikke få noget i ham - heller ikke de lækreste godbidder, vi havde. Vi besluttede derfor, at han skulle afsted til dyrlægen med det samme, så han kunne blive tjekket. Vi var selvfølgelig meget bekymrede, og vi var heller ikke mange minutter om at beslutte, at han skulle tjekkes, siger Julie Skaadegaard.

Ved dyrlægen blev det konkluderet, at han var ekstremt dehydreret. Der blev lagt drop på ham, så han kunne få styr på sin væskebalance. Efter nogle timer kom han tilbage til internatet i Århus, og her kom han på en kvalmestillende kur de næste fire dage, som skulle hjælpe ham med at få spist og drukket nok, så han ikke dehydrerede igen. 

En helt anden hund

Allerede dagen efter, at Bille var ved dyrlægen, kunne internatet se en forbedring. Han virkede gladere og havde overskud til at komme og hilse, og han opsøgte selv internatets personale for at få nus og godbidder.

- Det var en utrolig udvikling, vi oplevede bare de første få dage. Bille gik fra at være skræmt og sky, fordi han ikke havde det godt, til at være glad og opsøgende. Det var virkelig skønt at se hans personlighed folde sig ud. Han er en fantastisk hvalp, som er sød og kærlig og har masser af mod på at opleve verden. Han er en lille bølle, præcis som en hvalp skal være, siger Julie Skaadegaard.