Plejefamilie for Brande Internat

I de bedste hænde: Plejefamilie for Brande Internat

På Dyrenes Beskyttelses internater kommer dyrene i de bedste hænder. Vi har både frivillige og fastansatte, hvis stærke faglighed og store engagement giver dyrene de bedste chancer for at få et nyt, godt liv efter deres ophold på internat.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Mød her Thine Cornelia de Mik, der er plejefamilie for Brande Internat.

Hvad går opgaven som plejefamilie helt konkret ud på?

- Vi vænner små kattekillinger til mennesker og lærer dem at spise og gå på kattebakke og stimulerer selvfølgelig deres naturlige instinkter gennem leg. De to første gange havde vi en morkat med killinger, men siden har vi taget moderløse killingekuld, hvilket er et lidt større ansvar og arbejde. Hvis de er meget små, skal de fodres hver 2.-3. time de første uger, og efter hvert måltid skal man tørre dem og bagefter tørres bagi med en våd vaskeklud, så de bliver stimuleret til afføring. Vi har nok haft over 50 killinger i pleje efterhånden, min kæreste Michael og jeg.

Hvorfor i det hele taget være plejefamilie?

- Jeg har altid selv haft kat og har nok haft nogle oplevelser med en kat, som har støttet mig i nogle hårde perioder i mit liv, hvor den gav mig noget tryghed. Sådan føler jeg det i hvert fald. Derfor synes jeg også, jeg skylder lidt den anden vej.

Hvor meget knytter du dig til kattene?

- Jeg vil gerne beholde dem alle sammen og græder snot, hver eneste gang vi skal aflevere dem. Det bliver jo ens små børn, når man har dem fra helt små, hvor de ingenting kan. For to år siden havde vi et kuld på tre killinger, hvoraf den ene kat var helt speciel. En måned inden vi skulle op med dem, var jeg allerede ulykkelig over det. Så den bor hos os i dag og kan også hjælpe med nogle instinktive opdragelsesting, vi ikke så godt kan som mennesker.

Hvad kan katten for eksempel gøre, som I ikke kan?

- Det her med, hvor grænsen går for leg, og hvor hårdt killingerne må bide. Den kan sætte dem på plads og kommunikere med dem på et andet niveau.

Hvordan giver det frivillige arbejde mening for dig?

- Disse killinger er jo ofte konsekvensen af, at mennesker ikke har neutraliseret deres egen kat. De har intet ondt gjort i verden og skal da også have en chance for at få et godt liv, og det kan vi hjælpe dem med.

Vidste du:

I 2016 har Brande Internat haft cirka 300 katte og killinger i pleje hos omtrent 50 plejefamilier. Alle Dyrenes Beskyttelses internater har frivillige plejefamilier tilknyttet.