HUndeåasser på Fyns Internat

I de bedste hænder: Hundepasser på Fyns Internat

På Dyrenes Beskyttelses internater kommer dyrene i de bedste hænder. Vi har både frivillige og fastansatte, hvis stærke faglighed og store engagement giver dyrene de bedste chancer for at få et nyt, godt liv efter deres ophold på internat.

Skrevet af:
Katherina Petersen
Sabrina L. Scharling træner en af sine hunde.
Sabrina L. Scharling træner her en af hundene på Fyns Internat

Mød her Sabrina L. Scharling, der er en del af hundeteamet på Fyns Internat.

Hvad går dit arbejde ud på?

- Jeg er med til at vurdere adfærden hos de hunde, vi får ind. Tit tror folk, at når vi får en misligholdt hund ind, så er det fordi, den har gået for lud og koldt vand. Men mange er misligholdt på den måde, at de aldrig er blevet ordentligt socialiseret og miljøtrænet.

Hvad skal du konkret gøre?

- Vi gennemgår et længere spørgeskema med dem, der indleverer hunden, så vi ved mest muligt om, hvad den har prøvet i livet. Og så lærer vi den at kende ved at gå ture med den og får den ud i forskellige miljøer. Har en hund boet meget isoleret på landet, tager vi den for eksempel en tur med ind til byen for at se, hvordan den reagerer på en masse fremmede mennesker og lyde inde på gågaden. Så er vi bedre klædt på til at sende den ud i et nyt hjem, som kan imødekomme de behov, den har, og de problematikker, der skal arbejdes med.

Så det handler mere om at udrede hundene end at træne dem?

- Ja, for vi ønsker jo, at når hunden kommer herfra, så kommer den ud i sit for-evigt-hjem. Og det er begrænset, hvor meget vi kan arbejde med dem her, fordi de er i et stresset miljø med rigtig mange mennesker, lyde, lugte og alt muligt andet. Vi arbejder selvfølgelig med dem, så længe de er her, og prøver at komme så langt, vi kan. Men vi kan ikke rehabilitere en hund her.

Er du blevet overrasket over noget i dit arbejde?

- Jeg er nok blevet overrasket over, hvor mange der ser på dyr som noget, der skal tilpasse sig dem. Hvor mange der ikke er villige til at gøre et større stykke arbejde for at få tingene til at fungere eller slet ikke har sat sig ind i, hvad en hund kræver.

Vidste du:

Hundeteamet på Fyns Internat består af tre medarbejdere med særlig baggrund inden for hunde.