Katteklapper på Nordjyllands internat, frivillig, skilsmissebarn, skilsmissedyr

I de bedste hænder: Katteklapper på Nordjyllands Internat

På Dyrenes Beskyttelses internater kommer dyrene i de bedste hænder. Vi har både frivillige og fastansatte, hvis stærke faglighed og store engagement giver dyrene de bedste chancer for at få et nyt, godt liv efter deres ophold på internat.

Skrevet af:
Katherina Petersen

Mød her Ida Jørgensen på 13 år, der er frivillig katteklapper på Nordjyllands Internat.

Hvad laver man som katteklapper?

- Man kæler primært med katte, marsvin, hamstere, kaniner og måske fugle og skildpadder. Jeg elsker at kæle med dyr, og jeg har også selv en hund.

Hvad for nogle dyr synes du er sjovest at kæle med?

- De små kattekillinger er sjovest, fordi de er lidt mere legesyge, og man kan løfte dem og sidde med dem. De store katte er tit lidt sky, mens de små bare hopper rundt.

Har du tænkt over, hvad der er det smarte ved, at du kommer og kæler med dyrene?

- De voksne har nok ikke så meget tid til at sidde og kæle med alle de små dyr. Så er det godt, der er nogle børn, der kommer og kæler med dyrene. Dyrene bliver mere snakkesalige, og hvis nogen er sky, så kan man sidde og kæle med dem og gøre dem tamme, så de nemmere får et hjem. For der nok ikke så mange, der vil have en kat, der ikke vil kæles med.

Hvad er det bedste ved at være katteklapper?

- Jeg er skilsmissebarn, så jeg er ikke sammen med min hund hele tiden. Hvis jeg savner nogle dyr at være sammen med, kan jeg lige tage op på internatet. Det er også hyggeligt, at man kan sidde og lave lektier oppe ved kattene. Der er helt stille, og nogle gange kommer der katte og sætter sig på én – det er meget hyggeligere end at sidde derhjemme i en stol og læse.

Er der noget, der er svært ved at være katteklapper?

- Det kan godt være svært, hvis man nogle gange skal noget andet. Så får man næsten stress over ikke at kunne komme derop. Man vil gerne være deroppe hele tiden, men det kan man jo ikke.

Vidste du:

Nordjyllands Internat har cirka 20 frivillige katteklappere tilknyttet til at hjælpe med at socialisere internatets dyr.