Artikel, 11. november 2020

Indgroede kløer og filtet pels: Vaps havde akut brug for hjælp

Lille Vaps kom ind på Nordjyllands Internat og var helt ugenkendelig. Vaps er en Bichon Frisé, men ingen kunne kende racen under alt hans filtede pels. I dag er han klippet og i behandling, så han igen kan få et godt hundeliv.

Image of Fie bau Madsen
Fie bau Madsen,
Kommunikationsmedarbejder
Del artiklen på:
Vaps

Vaps har i sit tidligere liv boet ved en mand, som havde svært ved at passe på sig selv og derfor havde han også svært ved at passe på Vaps. Den lille Bichon Frisé var derfor meget forsømt og pelsen var filtet helt sammen, hans negle var vokset ind i hans hud og hans tænder var dårlige. Med andre ord var han fuldstændig uigenkendelig.

Heldigvis reagerede mandens støtte person, da hun opdagede hvordan det stod til med Vaps. Hun blev bekymret for Vaps og ringede derfor 1812 for at få hjælp. I samarbejde med kredsformand Hans Jørgen blev Vaps overdraget til Nordjyllands Internat så han kunne få behandling og hjælp til at få et nyt hjem.

En sød og kærlig hund

Vaps ankom til Nordjyllands Internat d. 5/11. Da han ankom spærrede medarbejderne øjnene op, da den lille hund gik utrolig underligt og hans pels var så filtret at han slet ikke var til at kende.

”Da han kom ind ad døren, var han filtret ind fra top til tå. Hans kløer var så lange at de var vokset ind i huden, han havde store pelsklumper på poterne, som vi senere fandt ud af, gjorde at han ikke kunne gå optimalt. Vi kunne også se at hans tænder så rigtig dårlige ud og så haltede han. Vi sendte ham derfor straks til røntgen hos dyrlægen, så benet kunne blive tjekket. Dyrlægen vurderede også at en masse af hans tænder skulle fjernes, da de simpelthen var i alt for dårlig stand til at redde”, fortæller Anne Sølling, veterinærsygeplejerske på Nordjyllands Internat.

Ud over tænder, pels og kløer så fik Vaps konstateret patella, som er en lidelse hvor hunden har løs knæskal. Det betyder at knæskallen ind i mellem smutter ud af sit naturlige leje og derved låser knæet. Det er ikke farligt i sig selv og en del små hunde har det. Vaps er derfor nu på smertestillende. Selvom han havde mange fysiske skavanker, så er han er glad og kærlig hund.

”Selvom Vaps har været enormt forsømt og ikke er blevet passet, så er der ingen tvivl om at hans tidligere ejer har været sød ved ham. Han er virkelig en glad hund, så selvom hans ejer ikke har kunne give ham den nødvendige pleje, så har han behandlet ham godt. Han er hverken sky eller kuet”, afslutter Anne Sølling, veterinærsygeplejerske på Nordjyllands Internat.

Heldigvis blev Vaps opdaget i tide, og kom ind på internatet. Han er nu i behandling og vil snart søge et nyt hjem.