Buller

Ingen ville have Buller

Buller ankom til dyreinternatet i Århus som en lille, sød og understimuleret fyr, der trængte til både fysisk og mental stimulering. Efter flere måneder var der ikke kommet særlig mange ansøgninger på Buller og de få, der var kommet, kunne ikke opfylde hans behov. Et opslag på Facebook endte med at blive Bullers redning og pludselig strømmede ansøgerne til.

Skrevet af:
Stine Skov-Jensen

Buller ankom til dyreinternatet i november 2023. Han blev indleveret, da han var blevet for stor en mundfuld for tidligere ejer. Han var godt 2 år, en blanding af en cocker spaniel, golden retriever og labrador og fyldt med energi.

Det blev hurtigt tydeligt for internatets hundeteam, at Buller ville kræve en hel del arbejde og at han ville kræve et hjem, der kunne tilbyde lidt mere end det sædvanlige. Buller skulle finde et hjem, der havde raceerfaring, kunne stimulere ham uden at stresse ham og lære ham de basale ting som impulskontrol og ro. En opgave, der blev startet allerede på internatet, hvor der hurtigt blev lavet en træningsplan til Buller. 

”I hundeteamet lavede vi med det samme en handleplan på Buller. Der blev lagt en plan for hans træning og socialisering. Han skulle træne ro, impulskontrol og andre basale færdigheder. Derudover har vi haft meget fokus på den mentale stimulering, så han kunne blive godt træt i hovedet og dermed lettere finde ro. Han er super god at arbejde med og vil virkelig gerne lære” fortæller Julie Skaadegaard, hundeadfærdsinstruktør, Dyrenes Beskyttelse Århus.

Buller stjal alles hjerter

Som med alle hunde, der for en tid bor på internatet i Århus, arbejdede medarbejderen på at gøre hans ophold så godt som muligt. Buller ville meget gerne samarbejde og var meget ivrig efter at lære og bruge sit hoved og gode snude. Det var tydeligt for enhver, som mødte Buller, at han skulle have et hjem, hvor han kunne blive brugt og der ville blive arbejdet med ham. Men det hjem lod vente på sig. Til gengæld betød det at internatets medarbejdere havde mange gode timer sammen med Buller og så store fremskridt hos ham.

”Vi er mange, som har brugt rigtig mange timer sammen med Buller på hygge, træning og socialisering. Han er den sødeste dreng og jeg tror, at jeg kan tale på alles vegne, når jeg siger, at han har stjålet vores hjerter” siger Camilla Wulff, Internatsmedarbejder, Dyrenes Beskyttelse Århus.

Delt over 9000 gange

Efter flere måneder, flere opslag på sociale medier og stadig ingen ansøgninger, der kunne bringe Buller hjem, besluttede dyreinternatet at lave et opslag, der måske kunne fange fleres interesse. Med et trist billede af Buller i sin boks bag tremmerne og en fængende overskrift på et opslag skulle lykken prøves igen. Opslaget med Buller under overskriften: ”Ingen vil have Buller” gik viralt og blev delt mere end 9000 gange og fik mere end 500 kommentarer. 

”Det er helt fantastisk med den kærlighedsstorm Bullers opslag har fået. Det er så dejligt, at folk vil hjælpe os og dermed også hjælpe Buller med at finde det rette hjem. Vi er blæst helt bagover, over alt den opmærksomhed han har fået – det er så godt” fortæller Rolf Nordentoft, Internatsleder, Dyrenes Beskyttelse Århus.

Buller fandt sin bror

Opslaget om Buller nåede vidt omkring. Det nåede endda ud til en familie, som med det samme kunne se noget i Buller. De troede kort, at det var deres egen hund på billedet. Familien kontaktede internatet i Århus samme dag og blev hurtigt inviteret på besøg. Det viste sig nemlig, at de havde Bullers storebror Balder, en hvalp fra et tidligere kuld af samme forældre.

Da familien mødte Buller var det kærlighed ved første blik. De kunne hurtigt konstatere, at Buller var nøjagtig lige som Balder havde været, da de fik ham hjem. Det var et perfekt match og en opgave, der ikke skræmte dem det mindste. Nu manglede der kun én ting. Buller skulle møde Balder og de to skulle have gode kemi. 

Mødet gik over al forventning. Buller og Balder blev glade for hinanden med det samme. De havde mødt deres match, en makker med samme udseende og samme energiniveau. Derudover kunne Balder lære Buller alt det, han endnu ikke havde lært.

”Da vi så opslaget på Facebook, troede vi først, at det var Balder. De ligner virkelig hinanden. Opdrætter kontaktede os, da hun også havde set opslaget og vi blev simpelthen nødt til at møde ham. Vi er så glade for ham, og det er Balder også. De har så stor glæde af hinanden. Det største problem lige nu er, at vores seng nok er lidt for lille til os alle sammen ” fortæller Bullers nye ejer Ole.    

Takket være folks delinger og kommentarer på opslaget på Facebook fandt Buller hjem. Hjem til en familie, der vidste lige, hvad Buller havde brug for. Hjem til en familie, som kunne give ham alt den stimulering, træning og kærlighed, som han fortjener.