hund med legetøj

Julegaveguide til dit kæledyr

Udvalget af julegaver til kæledyr er større end nogensinde før. Dyrene ved dog ikke det er jul, så overvej gaven grundigt og investér i kvalitet eller ekstra tid og nærvær, når kæledyret skal forkæles d. 24. december.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Mange dyreejere vil gerne forkæle deres firbenede venner i julen, og udvalget er stort, når det drejer sig om ting til dyrene.

- Du må meget gerne give dit dyr en julegave og inddrage det i juleglæden sammen med resten af familien. Du skal bare overveje, hvad dyret har brug for, og så skal du vælge god kvalitet og legetøj, der stimulerer dyret mentalt, siger Jens Jokumsen, familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse.

Vælg den rigtige julegave

Dyrenes Beskyttelse opfordrer til at man også giver sin hund eller kat mere tid i julen. Hundeejerne kan skabe afveksling gennem flere eller længere gåture eller ved at gå en ny rute. Man kan også give sin hund oplevelser i form af hundetræning eller faste gåture med andre hunde i det nye år. Katten kan få mere opmærksomhed igennem leg eller ro og nærhed.

Hvis det er fordi, man gerne vil have en pakke under træet, kan man vælge at investere i nyt udstyr til sit kæledyr, som man alligevel skulle ud at anskaffe sig. Eller man kan finde noget gammelt legetøj frem, som har mistet sin nyhedsværdi og pakke det ind som gave.

- Hunde og katte forstår ikke konceptet omkring jul og gaver. De kan blive begejstrede, fordi der sker noget omkring dem, men det har egentligt ikke noget med gaverne at gøre, afslutter Jens Jokumsen.

Desuden opfordrer Dyrenes Beskyttelse til at man giver dyrene ekstra ro, men også opmærksomhed i julen. Julen er ikke kun en travl tid for os mennesker. Det kan være stressende for kæledyrene med den ændrede rutine og derfor vil ekstra ro, men også gode gåture også være en god gave i sig selv.

Vælg den rigtige julegave

  1. Vælg godbidder af god kvalitet. Gives der mange godbidder, skal der skæres ned på din hunds daglige foderration.
  2. Vælg legetøj som stimulerer din hunds eller kats intelligens, og prioritér god kvalitet.
  3. Gå flere eller længere ture med din hund, eller gå en ny rute. Giv katten opmærksomhed men også ro.
  4. Julegaven kan være udstyr, der alligevel skulle investeres i.
  5. Giv din hund oplevelser i julegave, fx hundetræning eller mødes med andre hunde og deres ejere hvis hunden er tryg ved det.
  6. På Dyrenes Beskyttelse webshop kan man købe mange forskellige gaver til sine kæledyr, og samtidig hjælpe dyr i nød. Se det store udvalg her.