Artikel, 3. januar 2022

Kærlige hjem til rekordmange kaniner

Dyrenes Beskyttelses internater hjælper svigtede dyr på fode og får dem ud i nye, kærlige hjem. I 2021 var det særligt overraskende mange kaniner, der pressede internaterne.

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Pressechef
Del artiklen på:
Kanin
Dyrenes Beskyttelses ti internater modtog rekordmange kaniner i år

2021 hos Dyrenes Beskyttelse

2021 var et begivenhedsrigt år for kampen for bedre dyrevelfærd.
I anledningen af årsskiftet kigger vi tilbage på nogle af højdepunkterne i en serie af artikler

Arbejdet i Dyrenes Beskyttelses ti internater kan til tider være svært at planlægge. Det erfarne personale skal altid være klar til at tage imod familiedyr af alle størrelser og yde akut hjælp. Og ofte kommer de nye logerende ikke alene. Spørg bare personalet på Falsters Internat, som i august fik overdraget 61 kaniner på én gang fra ejere, der ikke kunne holde hunner og hanner adskilt.  

Og det var ikke kun på Falster, at der var travlt med kaniner i år. Antallet af formidlede kaniner fra foreningens internater satte rekord i 2021. Personalet fandt nye hjem til 722 kaniner – 158 flere end i 2020. I perioder har de mange kaniner presset internaternes kapacitet til det yderste. Kapaciteten er dog blevet udbygget, så der er gode rammer til de mange kaniner, og vi kommer fortsat til at udbygge rammerne i 2022.

I alt fandt internaterne hjem til 8.065 dyr i 2021. Det svarer til 22 dyr om dagen og viser, at der heldigvis er mange mennesker, der gerne vil give dyrene nye, gode hjem under optimale forhold og med god dyrevelfærd.

Antallet af formidlede kaniner overgås kun af katte. For ligesom med kaninerne kom der også alt for mange uønskede killinger til verden, som ejerne ikke ville tage sig af. Mange tamme og kælne ejerkatte, der havde brug for hjælp, kom også ind på vores internater. I 2021 fandt internaterne nye hjem til 6.194 katte.

Formidlede dyr fra vores internater

  • Del artiklen på: