Fugle

Kanariefugle dumpet til genbrug

De frivillige medarbejdere i Kirkens Korshær i Sønderborg fik sig en stor forskrækkelse, da de mødte ind på arbejde i slutningen af marts. Foran butikken var der efterladt to fuglebure, hvor der sad henholdsvis 5 fugle i det ene og 1 fugl i det andet.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Genbrugsbutikker er vant til at modtage lidt af hvert, men som udgangspunkt plejer deres donationer ikke at være levende. Det var alligevel det der skete, da en frivillig medarbejder i Kirkens Korshær i Sønderborg mødte ind på arbejde en morgen i slutningen af marts. Foran butikken stod nemlig to fuglebure, som indeholdt i alt 6 kanariefugle.

I første omgang troede personalet, at den ene fugl var død, men det viste sig, at den manglede det ene ben og ellers var spillevende. Kirkens Korshær fik fuglene ind i varmen og fik derefter ringet til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Manglede et ben

Kredsformand Lotte Frisk tog straks afsted for at hente fuglene. Da hun kom frem, blev hun mødt af et forarget personale og to møgbeskidte fuglebure. Hun kunne se, at den fugl, som manglede et ben, havde en lille knogle, der stak ud.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at den lille fugl havde rigtig ondt. Den kunne slet ikke sidde på pinden, men blev ved med at falde ned. Det var virkelig hjerteskærende at se. Vi ved desværre ikke, hvad der er sket med fuglen, men den måtte nødaflives med det samme. Den var simpelthen i alt for dårlig stand, fortæller Lotte Frisk, kredsformand i Sønderjylland, Dyrenes Beskyttelse.

Lotte kørte fuglene til Brande Internat, hvor de 5 andre blev dyrlægetjekket og indlogeret i store, rene bure med masser af frisk vand og mad.

- Vi forstår ikke, at man overhovedet kan finde på at efterlade sine dyr på den måde. Dumping er aldrig en god løsning, og når der så ovenikøbet er tale om et dyr, som tydeligt lider og har brug for dyrlægehjælp så er det bare virkelig foragteligt, understreger Lotte Frisk, som dog er glad for, at personalet i Kirkens Korshær reagerede så hurtigt og fik tilkaldt hjælp til fuglene.

I behandling på Brande Internat

De sidste 5 fugle er nu på Brande Internat, hvor de er sat i behandling for kalkben. Kalkben er en tilstand, hvor fuglenes ben er inficeret med mider, som får skællene til at danne en sprød masse. Det kan dog godt behandles og fuglene har derfor fået deres første behandling, og venter nu på at få anden omgang. Herefter skal de vurderes, om de kommer sig.

Nu krydser personalet og Dyrenes Beskyttelse fingre for, at fuglene kommer sig og kan komme ud i nye, kærlige hjem, når de alle sammen forhåbentlig er raske igen.

Blot 10 dage efter at de første 6 fugle blev fundet, er der blevet dumpet yderligere 3 fugle foran Kirkens Korshær. Disse kanariefugle er også blevet hentet og kørt til Brande Internat. Det er desværre ikke muligt at vide, om det er samme person, der har dumpet dem.