Kaninen Colombo

Kaniner smidt ud af bil

To kaniner blev hjemløse, efter at deres ejer åbnede bildøren og smed dem ud på vejen. Heldigvis overværede en person dumpingen, skrev nummerpladen ned og ringede til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

To kaniner var tæt på at lide en ulykkelig skæbne, da deres tidligere ejer valgte at åbne døren i bilen og smide dem ud i en grøftekant. Kaninerne trykkede sig, fordi de var skræmte, mens bilen kørte væk fra stedet og efterlod de to kaniner til en uvis skæbne. 

Heldigvis blev hele dumpingen overværet af en opmærksom person, som skyndte sig at skrive bilens nummerplade ned. Herefter ringede personen til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp til de to kaniner, inden det endte med en ulykke, de ikke overlevede. 

En kredsformand kørte straks afsted for at indfange kaninerne, men da han ankom til stedet, kunne han i første omgang ikke finde dem. Efter noget tids søgen lykkedes det dog at finde de to i god behold, hvorefter de blev kørt på Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde.

En bøde til ejeren

På dyreinternatet blev de to kaniner taget godt imod af personalet, som døbte dem Colombo og Colombine. Personalet stod klar med mad, vand og varme, og så blev de to kaniner selvfølgelig også tjekket af dyrlægen. Colombo var i rigtig fin stand og blev derfor hurtigt erklæret klar til at finde sit nye hjem, mens Colombine skulle have tjekket sine tænder for at sikre, at alt var ok. 

- Heldigvis havde de det godt, og de blev opdaget med det samme, men det er dybt uansvarligt at dumpe kaniner på den måde. Kaniner kan ikke klare sig i naturen alene, da de kan møde rovdyr eller komme til skade, og så er det en kæmpe risiko at sætte dem ud lige ved en vej, hvor de risikere at blive kørt ned, siger Carina Løkkegaard, internatmedarbejder i Roskilde. 

Kaninernes ejer kunne heldigvis findes, da den opmærksomme borger havde noteret nummerpladen. Der blev derfor lavet en politianmeldelse, og ejeren fik en bøde for at dumpe kaniner på den måde. 

Søger et nyt hjem

Colombo er nu helt klar til at finde et nyt og kærligt hjem, mens Colombine stadig skal igennem et grundigt tandtjek, før hun er helt klar. 

- Vi håber, at der snart kommer en ny familie til Colombo. Begge kaninerne er virkelig skønne og fortjener det bedste. Dumping er aldrig løsningen, men vi er glade for, at det endte godt for de to kaniner, siger Carina Løkkegaard.