Pressemeddelelse, 15. juni 2022

Karina Fisker skal sikre nye hjem til tusindvis af dyr

Karina Fisker bliver internatchef for Dyrenes Beskyttelses ti internater, der sidste år fandt nye hjem til flere en 8000 dyr. Jobbet kombinerer nordjydens store passioner: Dyr og ledelse

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Pressechef
Del artiklen på:
Karina Fisker på en bænk med hunde
Dyrenes Beskyttelses nye internatchef, Karina Fisker, med Agnes en af sine hunde, en Kleiner Münsterländer på tre år

Der er travlt på Dyrenes Beskyttelses internater. Sammenlagt fandt internaterne nye hjem til 8065 familedyr i 2021. Dyrenes Beskyttelse driver selv fire egne internater, og har derudover samarbejdsaftaler med seks eksterne internater. Fra 15. juni sætter Karina Fisker retningen for Dyrenes Beskyttelses internater.

Karina Fisker er godt bekendt med internatdrift. I mere end fire år har hun ledet Dyrenes Beskyttelses internat i Hjallerup med dets 18 ansatte og cirka 100 frivillige. Hun har også ledet Dansk Dyreværns Århus siden efteråret 2021, da Dyrenes Beskyttelse overtog det. Karina Fisker ser frem til at tage flere strategiske opgaver.

- Jeg glæder mig til at udvikle internaterne i samarbejde med de dygtige medarbejdere og frivillige, der hverdag kæmper for at redde dyr i nød. Internaterne er et af de områder, hvor tingene hurtig ændre sig, og hvor der hvert år opleves en stigning på antal af dyr, der har brug for hjælp, siger Karina Fisker. 

Karina Fisker vil stadig være tæt på dyrene, da hun fortsætter som leder af internatet i Nordjylland, mens Dansk Dyreværn Århus skal have ny leder.

Fik smag for ledelse på slagteri

Karina Fisker har en diplomuddannelse i ledelse, men trækker også på sine mange års erfaring i slagterigiganten Danish Crown, hvor hun blandt andet har været afdelingsleder. Springet fra slagteri til dyreinternat kom lidt ud af det blå.

- Jeg så et stillingsopslag for jobbet som internatleder i Hjallerup og måtte bare søge det, siger Karina Fisker om brancheskiftet.    

Passionen for ledelse er stor. Karina Fisker er bestyrelsesformand for lokalafdelingen af Lederne i Vendsyssel og medlem af organisationens hovedbestyrelse. Passionen for dyr fyldte ind til for fire år mest på hjemmefronten. Her har Karina to hunde. Schæferen Julle på syv år har Karina trænet med i DCH og Politihundeforeningen og tidligere deltaget i konkurrencer med. Agnes, en Kleiner Münsterländer på tre år, træner Karina jagt med. Ikke for at gå på jagt, men fordi hun motiveres af ”positive træningsmetoder”.

Men passionen for dyr er også blevet faglig. Sideløbende med jobbet som internatleder har Karina Fisker taget en uddannelse som hundeadfærdstræner.

På hjemmefronten har kæresten Poul, som alle kalder Polle, god forståelse for, at jobbet med at drive internater til tider kan være krævende og uforudsigeligt. Døtrene på 24 og 26 år er flyttet hjemmefra, men der skal stadig findes tid til dem og barnebarnet på tre år. Og da Polle også har tre børn og fire børnebørn, så er kalenderen fyldt godt op.

 

  • Del artiklen på: