Killingen Quatro, der blev smidt ud af ruden på en kørende bil

Kasserede killinger: smidt ud af kørende bil

En onsdag eftermiddag, i starten af oktober, fik en bilist sig en ubehagelig overraskelse. Bilisten foran rullede pludselig vinduet ned og smed tre små killinger ud, mens bilen kørte. Heldigvis var vidnet handlekraftigt, og reagerede hurtigt.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

Det var en meget chokerende oplevelse som henvender fik sig, da hun i starten af oktober var vidne til, at tre små killinger blev smidt ud af en kørende bil. I forfærdelse over hvad hun så, fik hun hurtigt stoppet sin bil og sprang derfra ud for at finde de tre killinger.  
 
Desværre fandt hun kun den ene.  
 
”Det var rædselsfuldt, og der er jo slet ingen grund til at behandle dem på den her måde. Den lille killing var så sulten og tørstig, at den suttede på mine fingre hele tiden. Vi var en gruppe frivillige der ledte efter de andre killinger i to døgn, men desværre uden held,” fortæller Ester Blounsø, der så killingerne blive smidt ud.  
 

Skræmt lille fyr

Den ensomme killing er nu flyttet ind på Roskilde Internat. Diana Petersen som er internatmedarbejder, fortæller at killingen lå helt trygt i henvenderens arme, men at det ellers var en meget skræmt og forvirret killing de modtog. Killingen har fået navnet Quatro.  
 
Quatro er kun 6 uger, og har derfor været meget ulykkelig over at mangle sine søskende og sin mor. Situationen taget i betragtning var han i fin stand, men dog meget tørstig og sulten da han kom til internatet.  
 
Desværre er der rekordmange katte og killinger, der ender i lignende situationer. Blot i slutningen af september var der 1640 katte og killinger indskrevet på Dyrenes Beskyttelses internater, i hele Danmark. Til sammenligning var der i september 2018, 1085 katte og killinger indskrevet på internaterne. Det svarer til en stigning på ca. 51 % indskrevne katte i september måned, i forhold til sidste år.  
 
Lille Quatro viste sig at være den heldige, ud af kuldet på tre. De sidste to killinger er ikke blevet fundet, til trods for at en stor gruppe af frivillige har været ude og lede efter killingerne.  
 
”Det er jo skræmmende hver gang, at nogen behandler dyr på denne måde. Det er totalt uacceptabelt, og samtidig et brud på dyreværnsloven. Vi er fuldstændig uforstående overfor hvad der kan få folk til at behandle killinger på denne måde,” siger Jens Jokumsen, familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse. 

 
Quatro har, siden sin ankomst til Roskilde Internat, været sammen med en gruppe jævnaldrende killinger, som han har kunne søge tryghed ved. Næste skridt for den lille fyr er at komme i pleje, så han kan få en masse kærlighed inden han skal adopteres ud til en ny kærlig familie.