Kat

Kat dumpet på motorvej

En enlig kat blev i begyndelsen af juli dumpet på en motorvej. Heldigvis overværede et par dumpingen, og katten blev reddet i tide. Kattens ejer blev politianmeldt og fik en bøde for den uansvarlige handling.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En lille hunkat var tæt på at lide en grusom skæbne, da hun blev brutalt dumpet i en transportkasse i grøften ved en motorvej. Et par overværede en bilist, som holdt ind til siden, bar en transportkasse ud af bilen og efterlod den i grøften.

De forfærdede dem, og de skyndte sig at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at fortælle, hvad de havde set, og hvor kassen var blevet dumpet. Det var ikke til at vide, om der var noget i kassen, men man besluttede med det samme at sende en kredsformand afsted.

Skræmt og alene

Ude ved motorvejen holdt kredsformanden ind ved en rasteplads, så hun kunne komme til det beskrevne dumpingsted med god afstand til vejen. Efter at have søgt længere tid i krattet, dukkede kassen endelig op. Men til kredsformandens store skræk stod låget åbent.

- Da jeg så kassen, frygtede jeg, at hvad der end havde været i den, så var det stukket af i skræk. Heldigvis sad der bagerst i kassen en lille, skræmt hunkat og trykkede sig. Jeg skyndte mig derfor at samle kassen op og tage den med tilbage til min bil, siger kredsformand i Dyrenes Beskyttelse.    

Katten blev kørt til Roskilde Internat, hvor hun straks blev behandlet af en dyrlæge. Hun havde et sår på hornhinden i øjet, og så kunne dyrlægen konkludere at den lille hunkat måtte have killinger et sted, da hun stadig producerede mælk.

Sagen blev politianmeldt

Kredsformanden scannede katten som det første og fandt ud af, at den var registreret i katteregisteret. Det viste sig, at katten hed Chanell, og at den faktisk havde en ejer. Det var derfor muligt at politianmelde sagen, og den tidligere ejer fik to bøder.

- For det første fik de tidligere ejere en bøde for at have dumpet Chanell og efterladt hende til en potentiel grusom skæbne. For det andet fik de også en bøde for at have taget killinger fra deres mor for tidligt. Så selvom det var en trist situation, endte den godt, siger Inger Lund Overgaard, Dyrlæge i Dyrenes Beskyttelse.

Ingen ved desværre, hvad der er sket med killingerne, men Chanell har i dag fået et nyt og kærligt hjem, hvor hun nyder livet. Takket være en fælles indsats fra parret, der så hende blive dumpet, kredsformanden, Vagtcentralen 1812, Roskilde Internat og politiet endte sagen lykkeligt.

Hvornår må killinger flytte fra deres mor?

  • Ifølge dyrevelfærdsloven skal killinger være fyldt mindst 12 uger, før de må flytte fra deres mor og ud i et nyt hjem.
  • Hvis killingerne er moderløse, må de gerne opflaskes og passes af dyrevelfærdsorganisationer eller private.
  • Det er både ulovligt at købe og sælge killinger på under 12 uger.