Artikel, 16. februar 2022

Kat hængt i skraldespand

Beboerne i et lejlighedskompleks fik sig noget af et chok, da de skulle ned med skraldet. I låget på en skraldespand var et stykke gult snor bundet fast, og for enden af snoren fandt de en kat.

Image of Stine Skov-jensen
Stine Skov-jensen,
Kommunikations- og fundraisingmedarbejder
Del artiklen på:
hængt kat

Aftensmaden er spist, mørket faldet på og skraldet skal bæres ud. Det kender vi alle sammen. Men man forventer ikke at finde en spillevende, forskræmt og bundet kat, når man smider sine skraldeposer i skraldespanden. Ikke desto mindre var det nøjagtig, hvad der skete en aften i februar.

Manden, som fandt katten, blev chokeret og forarget over det syn, der mødte ham ved skraldespanden. Han havde åbnet den ene af to skraldespande i gården for at smide sin skraldepose ud, men da han lukkede låget, studsede han over noget gult snor, som var bundet fast til låget.

Han blev derfor nysgerrig, da snoren ikke havde været der tidligere og besluttede at undersøge det nærmere. Han fulgte snoren, der gik fra låget af den ene skraldespand, videre over til låget af den tilstødende skraldespand. Da han åbnede låget, så han til sin store forskrækkelse, at der sad en lille kat med snoren bundet rundt om halsen.

Hængt, hver gang låget blev åbnet

Katten kunne heldigvis finde fodfæste, men kun når låget på skraldespanden, hvor den gule snor var bundet fast til, var lukket. Det betød, at hver gang låget blev åbnet på den ene skraldespand, blev snoren strammet og katten dermed hængt i den anden.

Manden skyndte sig at ringe efter sin kæreste, der sad oppe i lejligheden. Hun kom med det samme ned med en saks, og sammen fik de klippet katten fri. De kendte ikke katten og vidste derfor heller ikke hvordan, den ville reagere når de forsøgte at hjælpe den videre ud i friheden. Derfor besluttede de sig for at ringe til politiet, hvor de blev henvist til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Ualmindelig kælen trods alt

Hurtigt kom én af vores frivillige kredsassistenter, Rolf Nordentoft, til stedet. Han fik katten op af skraldespanden, hvorefter han tog den med til en dyrlæge. Dyrlægen kunne konstatere, at katten var en ung umærket hunkat, men som på trods af de tragiske omstændigheder var usædvanlig kælen.

Kattens milde sind gjorde dyrlægens arbejde nemmere, og den samlede diagnose lød på en lettere udsultet og tynd kat med to knækkede hjørnetænder og en byld på øret. Behandlingen blev startet op med det samme, mens den lille kat også fik lidt mad og et dejligt og trygt sted at sove for natten.

Allerede næste morgen blev katten, der har fået navnet Scarlett, kørt til Dansk Dyreværn Århus, hvor hun nu det næste stykke tid skal komme sig helt, inden en ny familie står klar.