Frey i sikkerhed

Kat påkørt og skudt

Den lille kat Frey blev fundet påkørt og efterladt, lige udenfor Århus. Heldigvis så en opmærksom bilist katten og standsede sin bil for at ringe efter hjælp. Frey blev hentet af en af Dyrenes Beskyttelses kredsformænd, som straks kørte ham på dyrehospital.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

I starten af februar kom en bilist kørende, da hun pludselig så en kat ligge helt alene midt på vejen. Bilisten stopper med det samme, og forsøger at nærme sig katten, men den lille kat var så bange, at den fik slæbt sig væk fra bilisten og gemte sig ved nogle kasser på en parkeringsplads.

Bilisten skyndte sig derfor at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812, som straks sendte kredsformand Anette Kjeldsen ud for at se om hun kunne indfange katten. Det lykkes hende heldigvis, og hun skyndte sig derefter afsted mod Dyrlægehuset i Randers, som stod klar til at hjælpe.

Her viste en røntgen og en grundig undersøgelse, at Frey, som katten blev døbt, havde brækket det ene bagben og havde skader på nogle af tænderne. Han skulle derfor opereres med det samme, hvis han skulle overleve påkørslen.

Omfattende operationer

Ved Freys første operation viste det sig at han havde skader på begge bagben. Operationen var mere omfattende end først antaget, og derfor måtte Frey være indlagt nogle dage. Alt personalet ved Dyrlægehuset Randers var meget imponerede over, hvor godt Frey håndterede operationen. Han var en sød og kælen kat hele forløbet igennem.

Efter nogle dage skulle Frey igennem endnu en operation, da han havde en dårlig tand. Da dyrlægen begyndte at fjerne tanden, viste det sig at tanden ikke bare var dårlig. En røntgen afslørede, at Frey var blevet skudt med et haglgevær, der havde ødelagt flere af hans tænder.

Haglet havde fået en af hans tænder til at splintre, og hvis han skulle overleve, måtte alle splinter fjernes. Selvom det tog lang tid, så lykkes det heldigvis at fjerne alle splinterne, en efter en gennem en operation.

Ekstremt tynd

Ud over de brækkede ben og den splintrede tand, var Frey også ekstremt tynd. Da han ankom til dyrehospitalet, vejede han kun 1,2 kg, selvom han burde veje 4 kg. Det er derfor tydeligt at han har været alene i længere tid, hvor han har måtte finde alt sin mad selv.  

Heldigvis havde han en god appetit, og det er derfor et spørgsmål om tid, før han kommer tilbage til sin optimale vægt.

I dag er Frey i pleje ved en kærlig plejefamilie. Her skal han være, indtil han er helt ovenpå efter sine operationer og er klar til at finde en kærlig familie, hvor han vil blive elsket højt. Heldigvis har de mange traumatiske oplevelser ikke ødelagt Freys kærlige sind.