Kat
Foto: Dyrenes Beskytttelse

Kat som hund – alle skal registreres

Hos Dyrenes Beskyttelse er vi glade for, at Dansk Folkeparti vil have en ny kattelov, der gør det lovpligtigt at mærke og registrere katte i Danmark.

Skrevet af:
Dyrenes Beskyttelse

I Danmark er der et kæmpe og stigende problem med herreløse og uønskede katte, hvor mange katte svigtes og mistrives. I 2015 drejede 29 procent af henvendelserne til Dyrenes Vagtcentral 1812 sig om katte. Det svarer til hver tredje henvendelse.

 

"Vi tager problematikken med de mange uregistrerede katte i Danmark alvorligt. Det er en problematik, som vi dyreværnsorganisationer ikke kan løfte alene, og derfor er vi rigtig glade for, at Dansk Folkeparti nu vil indføre en kattelov"
- Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse

Der er tale om et katteproblem i Danmark, som dyreværnsorganisationerne ikke kan løse alene. Derfor er Dyrenes Beskyttelse glade for udmeldingen fra Dansk Folkeparti om en ny kattelov. Politisk handling er nødvendig for at forbedre velfærden hos Danmarks katte.

”Katte er det mest udbredte kæledyr i Danmark. Derfor mener vi også, at de bør ligestilles med hunde. Det skal altså være lovpligtigt at mærke og registrere katte, som det er lovpligtigt med hunde. Vi tager problematikken med de mange uregistrerede katte i Danmark alvorligt. Det er en problematik, som vi dyreværnsorganisationer ikke kan løfte alene, og derfor er vi rigtig glade for, at Dansk Folkeparti nu vil indføre en kattelov, siger Jens Jokumsen, chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse.

 

Katteproblemer i tal:

  • Katte er det mest udbredte familiedyr i Danmark. Det estimeres, at der er ca. 650.000 ejerkatte, dertil komme en bestand på herreløsekatte på op mod 500.000 katte. Altså mere end 1,15 mio. katte.
  • 17.326 henvendelser i 2015 om katte hos Dyrenes Vagtcentral i 1812.
  • 4.712 katte formidlede Dyrenes Beskyttelses 8 internater i 2015 – det er ca. 13 katte om dagen.

Katteproblemet er alles ansvar

Dyreværnsorganisationerne har brug for politisk handling for at håndtere kattepinen i Danmark. Men ansvaret er ikke politikernes alene. Dyrenes Beskyttelse mener, at størstedelen af ansvaret ligger hos ejeren. Anskaffer du dig en kat, er det dit ansvar at registrere, mærke og neutralisere din kat.

”En af udfordringerne er også, at mange katte ikke bliver neutraliseret. Kattene formerer sig, og pludselig kan man stå med det ene kuld killinger efter det andet. Det er ofte her, vi ser en tendens med uønskede katte. Så der er også brug for større ansvarlighed ved ejerne, og derfor vil vi gerne opfordre til, at man kastrerer hankatte og steriliserer hunkatte, siger Jens Jokumsen.

I 2015 havde Dyrenes Beskyttelse 2.889 antal dumpede katte, som Dyrenes Beskyttelse anser som uønskede katte hos ejerne, hvorfor der er et stort behov for katteregistrering i Danmark. 

Kontaktinformation: Chefkonsulent for familiedyr i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, tlf.: 50 60 73 80