Pressemeddelelse, 25. august 2021

Katte fundet i varm campingvogn

Dyrenes Beskyttelse rykkede i sommers ud til en dyreværnssag, der chokerede den erfarne kredsformand. Tolv katte var lukket inde i en gammel campingvogn under den bagende sommersol. De fleste af kattene var ekstremt afmagrede og måtte aflives, men katten Lærke og hendes unge overlevede og er nu klar til at få en ny, kærlig familie

Image of Søren Krogsgaard
Søren Krogsgaard,
Presserådgiver
Del artiklen på:
Katten Lærke er kommet sig helt efter opholdet i campingvognen

Dyrenes Beskyttelses frivillige kredsformænd kommer ud for lidt af hvert, når de rykker ud på alarmopkald til 1812. Men en kredsformand på Lolland var alligevel chokeret over synet, der mødte hende, da hun kom ud til en opgave en varm sommerdag i juli.  

En flok katte havde over længere tid opholdt sig i en campingvogn på en offentlig parkeringsplads sammen med ejeren. Kommunen havde henvendt sig til 1812, efter at ejeren var blevet flyttet fra campingvognen. Kommunens personale havde set en kat og en killing fra døråbningen til campingvognen og hørt masser af kattejammer.

Kredsformanden måtte tage maske på for at bevæge sig ind i den varme campingvogn på grund af stanken fra katte-urin og afføring. Inde i den gamle campingvogn fandt hun i alt ti voksne katte og to killinger. De fleste i en meget sørgelig tilstand – ekstremt udmagrede og plagede af loppeeksem. Kredsformanden har i sine fem år hos Dyrenes Beskyttelse ikke set noget lignende.

Med hjælp fra kommunens personale blev kattene placeret i transportkasser og kørt direkte til dyrlægen. Ni af kattene var desværre så skadede af deres ophold i campingvognen, at de måtte aflives. Kattemoderen og hendes to killinger kunne reddes. De var udmagrede men i bedre stand end resten af kattene.  

- Det er en rigtig sørgelig sag, hvor ejeren tilsyneladende slet ikke har været i stand til at tage sig af dyrene eller række ud efter hjælp. Danskerne er generelt gode til at melde sådanne sager til vagtcentralen 1812, men desværre kommer vi for sent til at redde alle kattene i dette tilfælde. Og det ender det også med at blive en ubehagelig sag for vores frivillige. Vi er dog glade for, at det lykkes at redde nogle af kattene, siger Yvonne Johansen dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.   

Kattemoderen, Lærke, og de to killinger kom i pleje hos Dyrenes Beskyttelses internat på Falster. Desværre døde den ene killing også noget tid efter ankomsten til internatet. Lærke ville ikke tage sig af sin killing, der derfor kom ud til en af internatets plejefamilier.
Lærke har taget godt på efter sin ankomst til internatet og er meget opsøgende og utrolig kælen. Hun er klar til at komme ud til en ny, kærlig familie i løbet af næste uge.  

  • Del artiklen på: