killinger
Foto: Cathrine Cocks

Kattemor blev kørt ihjel og efterlod 4 små killinger

En kattemor med fire killinger blev fundet påkørt i vejkanten. Heldigvis vidste kvinden, der fandt katten, at katten havde fire små killinger, og hun besluttede sig derfor for at finde dem, så de kunne få hjælp.

Skrevet af:
Fie Bau Madsen

En forårsdag i maj sidste år blev en ung kattemor påkørt og døde af det. En kvinde, som boede i nærheden, så den påkørte kat i vejkanten og kom med det samme til at tænke på, at katten havde et kuld killinger. Hun besluttede derfor at lede efter dem, så de kunne få chancen for at overleve uden deres mor.

Kvinden var standhaftig, og efter to timers eftersøgning lykkedes det hende at finde fire små killinger, som knap nok havde fået øjne. Kvinden havde tidligere set kattemoren gå ind der, hvor killingerne blev fundet, og derfor var hun helt sikker på, at det var disse fire killinger. Da killingerne var fundet, ringede kvinden med det samme til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 for at få hjælp.

Flaskekillinger i pleje 

Killingerne blev afhentet og kørt ud til Nordjyllands dyreinternat. Her blev killingerne vurderet til at være omkring 2,5 uger gamle, og de kunne spise en lille smule selv. Det var dog tydeligt, at de stadig havde brug for modermælk, og der skulle derfor findes en plejemor, som kunne passe flaskekillingerne. Killingerne fik navnene Irma, Ingemann, Iris og Ingolf.

På dyreinternatet blev de alle fire tjekket af dyrlægen. Og ud over, at de var alt for små til at være uden deres mor, var killingerne i god stand. De havde ikke ligget længe uden deres mor, så de havde ikke nået at tage skade.

Killingerne blev herefter hentet af plejemor Vibeke, som er fast tilknyttet Nordjyllands Internat. Vibeke har været plejemor i syv år, og hun er virkelig passioneret omkring at hjælpe de små killinger videre ud i verden.

- Jeg gør det, fordi jeg elsker katte, og det er fantastisk at være med til at hjælpe alle de små missere på rette vej. Holdet, som de fire killinger blev kaldt herhjemme, havde jo mistet deres mor, så sutteflasken blev fundet frem, og jeg sagde farvel til nattesøvnen i et stykke tid. Heldigvis var de robuste og dygtige til flasken, siger Vibeke, plejemor. 

Når killingerne er færdige med flasken, får de tilbudt det første foder de kan spise, killingemousse, og det var Irma, Ingemann, Iris og Ingolf helt klar på. Det er et stort arbejde med flaskekillinger, men Vibeke fortæller, at de killinger, der er lidt større, også kræver meget tid, tålmodighed og ikke mindst rengøring.

- De killinger, der ingen mor har, er jo totalt afhængige af mig, men de bliver nok også mere kælne end dem med en mor, for det er jo mig, de er ved hele tiden, fortæller Vibeke og fortsætter:

- Det er altid vemodigt, når killingerne skal afleveres, men som udgangspunkt, så er missionen jo fuldført, og det er rigtig fedt. Desværre er det ikke altid, det ender sådan, det kan ikke undgås, at nogle killinger ikke overlever, og det synes jeg er meget værre end at aflevere dem til adoption. Og så kommer man til at holde mere af de helt små plejekillinger, da man bruger så meget tid med dem. Vi har fire katte, som alle har været i pleje her, afslutter Vibeke med et smil.